Hogyan tároljuk helyesen a citromot?

Nyáron nincs finomabb és üdítőbb egy citromos limonádénál, ezért tarts otthon belőle nagyobb mennyiséget! Mutatjuk, hogyan tárold, ha mégsem fogyna el olyan gyorsan!

Amikor hazavisszük a csodás sárga zsákmányt, egyből meg kell mutatnunk a családnak, vendégeknek, ezért egy tálra polcoljuk, a legszebb kerül a rakás tetejére. Pár nap múlva viszont megszűnnek tovább dekortárgyak lenni - héjuk kiszárad, megbarnul. De mit tehetünk, hogy szépségüket hosszan megőrizzük? Citromos tények következnek!

Ezeket olvastad már?

A citrom két ismérve

A citrom az egyik legellenállóbb gyümölcs, ezért sokáig eltartható a konyhapulton is, de az igazat megvallva, miután lekerült a fáról, inkább a hideget kedveli. A levegő a másik ellensége, kiszárítja, ráncosítja a felületét, miután alkalmatlanná válik facsarásra, reszelésre egyaránt.

Ezeket olvastad már?

Hogyan tároljuk?

Ahhoz, hogy hosszan, akár egy hónapig is megtartsa állagát, tegyük a citromot egy légmentesen zárható – műanyag tetővel rendelkező – üvegtálba, engedjünk vizet rá, fedjük le, majd tároljuk a hűtőben felhasználásig.

Ezeket olvastad már?

Kezdjük a gyümölcs kiválasztásával!

A hosszú eltarthatóság érdekében válasszunk nem túl vastag héjú, egészségesen üde külsejű, hibamentes citromokat. Ebből lehet a legtöbb levet kinyerni. Ha a héjára is szükségünk lesz, vegyünk Meyer- vagy biocitromot, lime-ot.

Még több citromos receptet itt találtok!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...