Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hogyan tároljuk helyesen a citromot?

Nyáron nincs finomabb és üdítőbb egy citromos limonádénál, ezért tarts otthon belőle nagyobb mennyiséget! Mutatjuk, hogyan tárold, ha mégsem fogyna el olyan gyorsan!

Amikor hazavisszük a csodás sárga zsákmányt, egyből meg kell mutatnunk a családnak, vendégeknek, ezért egy tálra polcoljuk, a legszebb kerül a rakás tetejére. Pár nap múlva viszont megszűnnek tovább dekortárgyak lenni – héjuk kiszárad, megbarnul. De mit tehetünk, hogy szépségüket hosszan megőrizzük? Citromos tények következnek!

Limonádéajánló

A citrom két ismérve

A citrom az egyik legellenállóbb gyümölcs, ezért sokáig eltartható a konyhapulton is, de az igazat megvallva, miután lekerült a fáról, inkább a hideget kedveli. A levegő a másik ellensége, kiszárítja, ráncosítja a felületét, miután alkalmatlanná válik facsarásra, reszelésre egyaránt.

Citromos husik a Nosalty oldaláról

Hogyan tároljuk?

Ahhoz, hogy hosszan, akár egy hónapig is megtartsa állagát, tegyük a citromot egy légmentesen zárható – műanyag tetővel rendelkező – üvegtálba, engedjünk vizet rá, fedjük le, majd tároljuk a hűtőben felhasználásig.

Citromos süti – a legjobb a világon!

Kezdjük a gyümölcs kiválasztásával!

A hosszú eltarthatóság érdekében válasszunk nem túl vastag héjú, egészségesen üde külsejű, hibamentes citromokat. Ebből lehet a legtöbb levet kinyerni. Ha a héjára is szükségünk lesz, vegyünk Meyer- vagy biocitromot, lime-ot.

Még több citromos receptet itt találtok!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2016-06-29 11:11

Citrom bármikor, bárhogyan... Jó kis receptek, holnapra betervezve.