Hétvégi menü: könnyedén

Eheti menüválogatásunkkal kicsit diétásabbra vettük a figurát. Igyekeztük elhagyni a zsíros húsokat, szupercukros édességeket, nehéz leveseket és az igazi magyaros fogásokat.

Persze nincs ezekkel baj, sőt! De néha nem árt kicsivel több zöldségköretet, zöldséges egytálételt, halat vagy éppen salátát enni.

Ígérjük, ettől még nagyon is izgalmasak ezek az ételek! Van köztük például ratatouille (vagyis francia lecsó) levendulával, bodzaszörp mentával és korianderes uborkasaláta. Hát nem ínycsiklandozóak? Nyissunk az ismeretlen felé…

Szombat

Gazpacho Barcelonából recept

Ratatouille levendulával recept

Diétás epres túrótorta recept

Vasárnap

Korianderes uborkasaláta recept

Tabbouleh citromos csirkével recept

Bodzaszörp Mimi és Mama konyhájából recept

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...