Hétvégi menü: könnyedén

Eheti menüválogatásunkkal kicsit diétásabbra vettük a figurát. Igyekeztük elhagyni a zsíros húsokat, szupercukros édességeket, nehéz leveseket és az igazi magyaros fogásokat.

Persze nincs ezekkel baj, sőt! De néha nem árt kicsivel több zöldségköretet, zöldséges egytálételt, halat vagy éppen salátát enni.

Ígérjük, ettől még nagyon is izgalmasak ezek az ételek! Van köztük például ratatouille (vagyis francia lecsó) levendulával, bodzaszörp mentával és korianderes uborkasaláta. Hát nem ínycsiklandozóak? Nyissunk az ismeretlen felé…

Szombat

Gazpacho Barcelonából recept

Ratatouille levendulával recept

Diétás epres túrótorta recept

Vasárnap

Korianderes uborkasaláta recept

Tabbouleh citromos csirkével recept

Bodzaszörp Mimi és Mama konyhájából recept

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek