A héten az édességeké a főszerep

A héten az édességeké lesz a főszerep: bepillantást nyerhetünk többek között egy csokigyár életébe, de az ország macaron-készletében is szemlét tarthatunk.

Csokikóstolás a Bonbon Manufaktúrában - Gyula, március 19.

Egy csokoládékészítő műhely mindennapjaiba való betekintés felérhet a Charlie és a csokigyár című film izgalmaival. Szinte alig múlik el nap, hogy ne fogyasztanánk belőle, mégis igen keveset tudunk ennek a csodálatos édességnek a készítéséről. Annyi bizonyos, hogy a dolog nem olyan egyszerűen zajlik, mint ahogy a reklámokban mutatják. A kóstolás résztvevői megismerkedhetnek a csokoládé nyersanyagaival, és végigkövethetik a gyártási folyamatot is. A késztermék megkóstolása sem marad el, a túra pedig egy a kakaóbab termeléséről és felhasználásáról szóló kisfilm vetítésével ér véget.

Kattints a részletekért!


Középkori lakoma és történelmi lovasjáték a Sümegi Várban - Sümeg, március 19. és 22.

Jobb programot el sem lehetne képzelni, mint egy barátokkal, nagy társaságban elköltött középkori lakomát - erre kínál lehetőséget most a Sümegi Vár. Az esemény lovasbemutatóval és lovagi tornával nyit, ezt követi majd a középkori vacsora, főételként kemencében sült libacombbal. Minimum 20 fő előzetes bejelentkezése esetén rendelhető főúri és fenséges lakoma is, amelyen már ropogósra sült csülök és sült libamell is szerepel

Kattints a részletekért!


Macaron Nap a Bálnában - Budapest, március 20.

A francia cukrászkülönlegesség még viszonylag újdonságnak számít hazánkban - körülbelül két éve vált ismertté szélesebb körben, akkor került megrendezésre az első Macaron Nap is. A tojásfehérjéből, cukorból és mandulalisztből készülő színes desszerteket idén több mint egy tucat kiállító ajánlja majd az érdeklődőknek, kísérőként pedig kávé, pezsgő és pálinka fogyasztható. A cukrászok mellett négy újhullámos kávézó is képviselteti magát, amely a legjobb alapanyagokból, szigorú receptek alapján dolgozik az expón is.

Kattints a részletekért!


III. Pálinka Fesztivál - Eger, március 21-22.

Ha hétvége, akkor egy kis alkoholos mulatság: a borairól is híres város most egy másik ital, a pálinka szerelmeseit várja egy kis gasztronómiai élvezetre. A kétnapos rendezvényen az érdeklődők megízlelhetik a hazai pálinkafőző mesterek saját receptjei alapján készült remekeket, és vásárolhatnak is belőlük. A röviditalok mellé alapozónak disznótorost, magyaros fogásokat, lepényt és kürtős kalácsot is kínálnak. A szervezők az esti zenéről sem feledkeztek meg: pénteken a Balkán Fanatik, szombaton pedig a Belmondo zenekar szórakoztatja a pálinkafesztiválozókat.

Kattints a részletekért!

Címlapról ajánljuk

4 gyakori ok, ami miatt kókadozhatnak a paradicsompalántáid

A paradicsom friss, nyárias ízével majdhogynem minden hobbikertész kertjében vagy éppen balkonján megtalálható. Hálás növény, hiszen viszonylag gyorsan megerősödik, és azután csakúgy ontja a piros kis labdákat. Na, de mi lehet a gond, ha hirtelen hervadásnak indul? Lássuk, milyen okok állhatnak a kókadozó paradicsompalánta hátterében!

Balogh Lilla

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!