A héten az édességeké a főszerep

A héten az édességeké lesz a főszerep: bepillantást nyerhetünk többek között egy csokigyár életébe, de az ország macaron-készletében is szemlét tarthatunk.

Csokikóstolás a Bonbon Manufaktúrában - Gyula, március 19.

Egy csokoládékészítő műhely mindennapjaiba való betekintés felérhet a Charlie és a csokigyár című film izgalmaival. Szinte alig múlik el nap, hogy ne fogyasztanánk belőle, mégis igen keveset tudunk ennek a csodálatos édességnek a készítéséről. Annyi bizonyos, hogy a dolog nem olyan egyszerűen zajlik, mint ahogy a reklámokban mutatják. A kóstolás résztvevői megismerkedhetnek a csokoládé nyersanyagaival, és végigkövethetik a gyártási folyamatot is. A késztermék megkóstolása sem marad el, a túra pedig egy a kakaóbab termeléséről és felhasználásáról szóló kisfilm vetítésével ér véget.

Kattints a részletekért!


Középkori lakoma és történelmi lovasjáték a Sümegi Várban - Sümeg, március 19. és 22.

Jobb programot el sem lehetne képzelni, mint egy barátokkal, nagy társaságban elköltött középkori lakomát - erre kínál lehetőséget most a Sümegi Vár. Az esemény lovasbemutatóval és lovagi tornával nyit, ezt követi majd a középkori vacsora, főételként kemencében sült libacombbal. Minimum 20 fő előzetes bejelentkezése esetén rendelhető főúri és fenséges lakoma is, amelyen már ropogósra sült csülök és sült libamell is szerepel

Kattints a részletekért!


Macaron Nap a Bálnában - Budapest, március 20.

A francia cukrászkülönlegesség még viszonylag újdonságnak számít hazánkban - körülbelül két éve vált ismertté szélesebb körben, akkor került megrendezésre az első Macaron Nap is. A tojásfehérjéből, cukorból és mandulalisztből készülő színes desszerteket idén több mint egy tucat kiállító ajánlja majd az érdeklődőknek, kísérőként pedig kávé, pezsgő és pálinka fogyasztható. A cukrászok mellett négy újhullámos kávézó is képviselteti magát, amely a legjobb alapanyagokból, szigorú receptek alapján dolgozik az expón is.

Kattints a részletekért!


III. Pálinka Fesztivál - Eger, március 21-22.

Ha hétvége, akkor egy kis alkoholos mulatság: a borairól is híres város most egy másik ital, a pálinka szerelmeseit várja egy kis gasztronómiai élvezetre. A kétnapos rendezvényen az érdeklődők megízlelhetik a hazai pálinkafőző mesterek saját receptjei alapján készült remekeket, és vásárolhatnak is belőlük. A röviditalok mellé alapozónak disznótorost, magyaros fogásokat, lepényt és kürtős kalácsot is kínálnak. A szervezők az esti zenéről sem feledkeztek meg: pénteken a Balkán Fanatik, szombaton pedig a Belmondo zenekar szórakoztatja a pálinkafesztiválozókat.

Kattints a részletekért!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...