A hét szakácsa: vikki

Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy ezen a héten én lehetek a hét szakácsa, ugyanis régi-új hobbim, a főzés (és még inkább a sütés) itteni receptjeimmel kapott új életre.

Répatorta muffin citromos krémmel

Ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az elején.

Talán lehet, hogy nem is véletlen a sütemények és a desszertek iránti rajongásom, meglehet, hogy eleve belém volt „kódolva”, ugyanis halvány emlékképeimben bizony elég élénken él még, mikor egészen pöttöm kislányként már a homokozóban is formába nyomkodott „sütiket” készítettünk lelkesen unokatestvéreimmel. Aztán ahogy nagyobbak lettünk, már a mamák gondosan művelt kiskertjéből elcsent friss zöldségekből készítettük (egyelőre még ehetetlen)„ételkölteményeinket” – a mamák nem kis bosszúságára.

Ezeket olvastad már?

Jó néhány évnyi kihagyás után aztán ismét rátaláltam kedvenc elfoglaltságomra, a konyhai alkotásra, azon belül is a desszertkészítésre. Első műveimet, amik még amolyan „első lépések a konyhában” próbálkozások voltak, itt a NoSaltyn osztottam meg és mások ide feltöltött receptjeiből tanulgattam a sütikészítés rejtelmeiről. Ahogy a tudásom bővült, egy idő után jöttek az újabbnál újabb saját ötletek is, amik úgy éreztem, egy saját blogot is megkívánnak: így megszületett a Sütidoboz (http://sutidoboz.hu/ https://www.facebook.com/sutidoboz ), ahol azóta is megosztom legújabb alkotásaimat.Igen, alkotások, mindenféle túlzás nélkül.

Ugyanis számomra a sütés (és a főzés is) olyan, mint a művészet: ízek, színek, formák és illatok harmóniáját adja vissza minden egyes elkészült finomság. Bármilyen egyszerű ételből is varázsolhatunk látványos fogást, csak egy kis kreativitásra van hozzá szükség.

Vikki receptjei

Így tehát kedves NoSalty olvasók, benneteket is arra szeretnélek bátorítani, hogy engedjétek szabadjára ti is a fantáziátokat, kísérletezzetek bátran új ízekkel, hogy nálatok is igazi alkotások születhessenek hamarosan! És ki tudja, lehet nem sokára a ti soraitok is itt köszönnek majd vissza a Hét szakácsa rovatban!

A hét szakácsa sorozat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek