A hét szakácsa: MásTészta

Ismerjétek meg e heti szakácsunkat, Szilvit, és a szokásostól eltérő, pontosabban MásTésztáit. Elhivatottan gyártja fehérjés sütijeit, most megtudhatjátok, milyen okból!

Sziasztok, Szilvi vagyok, a MásTészta receptek kitalálója, megalkotója és legtöbb esetben fogyasztója.

MásTészta szakács

Régóta sportolok. Kempozok - ez nem a botos, és nem is a karate - , és emiatt mindig is maximálisan odafigyeltem a táplálkozásra, hiszen a megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagbevitel mellett hozhatjuk ki a legjobb teljesítményt magunkból (nem csak a sportban), nem beszélve arról, hogy ha tudatosan és okosan táplálkozunk, akkor a testsúlyszabályozás sem lesz egy gyötrelem.

Ezeket olvastad már?

Így már több éve annak, hogy elindultak az extrém gasztronómiai kalandjaim a konyhában. Pontosan mire is célzok? Nos, olyan finomságokat akartam, amik gyorsak, finomak, olykor csokisak, máskor sósak, kreatívak, no meg fehérjében bővelkedőek, de felesleges kalóriában szerényebbek.

Ezeket olvastad már?

Liszt, cukor, vaj, margarin és egyéb ősi ellenségek száműzve! Igen, mintha egy új nyelvet próbálnánk tanulni. Maximálisan odafigyelek minden összetevőre, nálam nincs olyan „diétásnak” kicímkézett süti, amiben ott figyelnek az említett összetevők. Zéró tolerancia! Nagyon utáltam azt, amikor egy diétás recept úgy indult, hogy akkor 20 deka vaj…

A konyha érdekes és szórakoztató hely egy kreatívan beteg diétázó elme kibontakoztatására. Bevallom, voltak szerencsés és szerencsétlenebb próbálkozások, de egy valamit megtanultam: a legrosszabb helyzetben is van kiút - muffint mindenből lehet sütni!

Úgy gondolom, hogy nemcsak sportolók jutalma az egészséges, magas fehérje és némi jó minőségű szénhidráttal plusz egészséges zsírokkal feldobott étrend, hanem szinte minden embernek ez lenne a követendő táplálkozási irány!

Ezeket olvastad már?

A bloggal és a munkámmal célom megmutatni, hogy az egészséges összetevőkből is lehet készíteni olyan sütiket, amelyek mutatósak, egyszerűek, finomak. Egyáltalán nem érdemlik meg azt a pejoratív „reform” jelzőt, amit általában rájuk vág a többség. A legtöbb receptben nem használok semmi különc dolgot: zabpehely, túró, tojás… és proteinpor, amit ugye modern felfogásunkkal már nem ítélünk el. A proteinpor, magyarán fehérjepor nem szteroid, és nem csak a „gyúrósok” kulacsába való. Egészséges, zsírmentes fehérjeforrás, melyet már nagyobb hipermarketekben, bioboltokban is be lehet szerezni, úgy gondolom, hogy ugyanolyan élelmiszerként is funkcionálhat, mint bármi más.

Egészséges. Egyszerű. Kreatív. Ilyenek a MásTészta sütik. És ha egyszer rákapsz, már Te is csak MásTésztá-jú sütit vagy hajlandó megenni! Sőt, ki áll meg a sütinél?!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek