A hét szakácsa: Il-di.

E heti kiemelt szakácsunk Il-di. legtöbbször sajnálja az időt a főzésre, inkább a természetbe vágyik, nem a konyhába. Szerencsére lányai élvezik a főzőcskézést helyette.

Il-di. szakács

Igazság szerint sajnálom az időt a főzésre. Szívesebben kertészkedek vagy csak nézem, hogyan nő a fű :) Éppen ezért állandóan a gyorsan elkészíthető recepteket kutatom és főzöm, hogy minél hamarabb kikerülhessek a négy fal közül. Erre nagyon tökéletes felület az itteni recepttár, amit közösen, szakácstársaimmal együtt töltünk meg tartalommal.

Ezeket olvastad már?

Igyekszem egészséges, minden káros anyagtól mentes ételeket készíteni.Az utóbbi időbenmég nagyobb odafigyeléssel kell megválogatnom az összetevőket egy-egy étel készítésénél, kislányomlaktózfelszívódási zavara miatt.Persze azért én is tudok örülni egy-egy jól sikerült menünek.

Ezeket olvastad már?

De legszívesebben mások főztjét kóstolgatnám! Amikor gyerek voltam, a nyugdíjas szomszédnéni örömmel engedte, hogy a konyhájában segédkezzek. Sok praktikus dolgot leshettem el tőle, főleg a főzés terén. Nagymamám pedig a sütésben engedte, hogy kibontakoztathassam kreativitásomat, amit a későbbiekben, mint cukrász kamatoztathattam.

Ezeket olvastad már?

Szerencsére mindkét lányomban megvan az, ami belőlem hiányzik, nekik nemcsak az ételek elfogyasztása, hanem az elkészítése is nagy élvezet. A természet kompenzál! Talán majd egyszer ők is részesei lesznek ennek a nagy közösségnek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek