hozzászólások (8)
33 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (8)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      scarlett69
      scarlett69 / scarlett69 cs, 2012-03-08 17:25

      Szia il-di!
      Írod, h a tejszínes torták, marcipánnal nem burkolhatók...
      Én magam is cukrász vagyok, gyakran sütök rendelésre is, és egyre gyakrabban választanak oroszkrémtortát - marcipánnal burkolva, feketeerdő-tortát, szintén marcipánnal burkolva, tény h egy kis türelmet és időt igényel, de megvalósítható: http://www.nosalty.hu/recept/kis-mentohajo-orosz-kremtorta

      il-di.
      Il-di. / il-di. cs, 2012-03-08 20:38

      Hát igen, erre a macerára gondoltam én is... Na meg az elázásra, így a tartósságra is. Persze nincs lehetetlen, minden megoldható. Örülök, hogy szakmabelivel is összelehet futni ezen a honlapon, és eszmecserére is sor kerülhet :) Én három gyerek édesanyjaként már hosszú évek óta nem dolgozom a szakmában, de neked további sikereket kívánok! Köszi a hozzászólásodat! Üdv.: il-di.

      becseiagi
      Becsei Ágnes / becseiagi cs, 2010-03-25 21:04

      Köszönöm Il-di! Nagyon mutatós és kreatív. Azt hittem, hogy van valami külön receptje a benne lévő krémnek és az alatta megbúvó tésztának. Na akkor majd elkészítem. Te milyen marcipánt szoktál használni, és hogy szoktad kinyújtani?

      il-di.
      Il-di. / il-di. p, 2010-03-26 12:28

      Kedves Ági!
      A Szamos marcipánt szoktam használni, azt már szinte minden nagyobb áruházban lehet kapni kb. 10 dkg-os tömbökben és színesek is vannak. Ha jól emlékszem, 15 dkg-ot használtam erre a tortára. A nyújtás nagyon egyszerű; liszt helyett porcukorral dolgozunk ugyan úgy, mint a tésztát, nyújtófával 1-2 mm vékonyra nyújtjuk a marcipánt. Ha elérted a kellő méretet, ráhelyezed a tortára és a kezeddel szépen elsimogatod, az oldalán a fölösleges részt kivágod, levágod. Az orr részt én krémmel alakítottam ki és akkor jó igazán ezzel a marcipán beborításos módszerrel dolgozni, ha előtte jól megdermedt már a torta a hűtőben, tehát nem folyik a krém.
      Ezt a tortát egyik farsangra készítettem, tombola nyeremény volt. Azt hiszem nagyon örült a nyertes :)
      Biztos vagyok benne, Te is el fogsz valakit kápráztatni ezzel a tortával :) Üdv.: Ildi

      il-di.
      Il-di. / il-di. cs, 2010-03-25 20:57

      Kedves Ági!
      Ennek a farsangi tortának nincs külön receptje, bármilyen tortával elkészíthető, kivéve tejszínes, mivel az a marcipánt eláztatná. A marcipán dísz elkészítése nem ördöngősség, vágj bele bátran!
      Üdv.: Ildi

      il-di.
      Il-di. / il-di. v, 2010-03-21 21:09

      Kedves amam!
      Ezzel teljesen egyetértek! Ha idő van, kedv is van. Ha kedv van, már jön az ihlet is. Csak ez az idő, ebből lenne legalább 2x annyi... ;) Üdv.: Ildi

      amam
      Amam / amam szo, 2010-03-20 14:14

      Szia Ildi!
      Szerintem szégyenkezésre semmi okod, mert mindenki így van ezzel: néha öröm, néha nyűg a konyha.
      Én is akkor élvezem igazán a dolgot, ha van időm, kedvem, ötletem - és hálás közönség.