A hét szakácsa: helena26

Hihetetlen pogácsareceptjeivel és az egyik legaktívabb szakácsként A hét szakácsa cím birtokosa ezúttal helena26!

Krumplis-vajas pogácsa Helenától recept

Harminchét éve vagyok férjnél, immáron nyugdíjasként, három gyermekkel. Bizony nem sok mindent tudtam főzni, mikor megházasodtunk - szomszédasszonytól, barátnőktől kaptam a recepteket. Így jutottam hozzá pl. a lusta asszony réteséhez, amit nagyon gyakran sütök, ha látogatóba jönnek a gyermekeim.

Ezeket olvastad már?

Igazi kedvencünk a tepsis rántott hús, de imádják az almás krémesemet is, és mindent, amit én főzök. Nekem viszont - természetesen - az én édesanyukám főztje volt a világon a legfinomabb.

Még lánykoromban a munkahelyemen szerveztek egy egy hónapos főzőiskolát, ahol a recepteket leírtuk magunknak: ezek közé tartozott a rántott zeller, a pogácsák közül pedig a vajas pogi - ez volt életem első pogácsája, a piskótatekercs kakaókrémmel pedig életem első süteménye.

helena26 receptjei

Az egyik emlékezetes bakim a habroló volt: ekkor még nem lehetett kapni kész leveles tésztát, így azt is én készítettem. Mindent a recept szerint csináltam, de amikor megsütöttem, nem tudtam leszedni a formáról, és ahogy erőlködtem, feszegettem, persze mind összetört. A habot is elkészítettem, de nem volt mibe töltenem, mert mind darabokban volt.

Elővettem kis tálkákat, beraktam a törött tésztát, rá a habot, a tetejére pedig kis reszelt csokit. Még a gyermekeim vigasztaltak, hogy nagyon finom ez így is, azóta sokszor nevetünk ezen, hogy mindent meg lehet enni - ha nem egészben, akkor tálból és kanállal.

A hét szakácsa sorozat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Ehető ajándékok karácsonyra

Gongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!

Nosalty

További cikkek