A hét szakácsa: CulinaRita

E heti kiemelt szakácsunk, Rita első főzése még távirányításból folyt. Mára kiforrott stílusa van, melynek glutén- és laktózérzékenysége sem szab határokat. Ismerjétek meg!

A családi konyhát 19 éves koromig csak kívülről figyelgettem. Csodáltam! Néha panírozgattam ugyan, de soha nem főztem. Mégis valahogy az volt a megérzésem, hogy tudnék, és mindig egyértelmű volt, hogy bizony ez az én pályám.

CulinaRita szakács

Az első főzésem azonban nem ezt igazolta. Angliában éltem, és kitaláltam, hogy tojásos nokedlit készítek, mert az mindig olyan egyszerűnek tűnt, ahogy láttam. Telefonon mondta anyu lépésről-lépésre a teendőket, én pedig lelkesen és magabiztosan főztem életem első ételét. Immáron 23 éve örök sztori, hogy az azóta is tartó irántam érzett szeretet miatt fogyott el az egyébként ehetetlen étel.

Ezeket olvastad már?

Ez inspirált arra, hogy recepteket tépegessek ki színesebbnél színesebb magazinokból, amin tetszett a kép, és ami mára igen komoly gyűjteménnyé vált, kiegészülve a saját, egyelőre kifogyhatatlannak tűnő ötleteimmel. Bár a tanulmányaim teljesen más irányba tereltek, a szüntelen érdeklődésem miatt évek alatt sok praktikát megtanultam, vagy ellestem. Imádok enni és etetni, de tudtam, hogy nem engedhetem el csak úgy ezt a vágyam. Pár éve elvégeztem egy szakács szakmunkásiskolát, és egy 5 csillagos budapesti szálloda konyháján töltött szakmai gyakorlatom idején kiváló mentorok irányítása alatt finomíthattam a tudásomon.

Ezeket olvastad már?

Időközben kiderült, hogy komoly glutén- és laktózérzékeny vagyok, ami egy barátnői sugallatra meghatározta a gasztronómiai helyem. Az élet alkalmat adott arra, hogy a főztömmel idegen hasakat bejárva baráti kötelékekre tegyek szert, aminek köszönhetem a kapott gasztronevem is, a CulinaRita-t! Szeretetből! Mint ahogyan főzök. Mert ezt nem lehet máshogyan.

Ezeket olvastad már?

Mivel az idő fontos tényező az életemben, arra törekszem, hogy a konyhában töltött idő ne töltse ki az egész napomat, de kellemes és hatékony legyen. Ezért gyorsan elkészíthető, de tartalmas ételekre koncentrálok, amelyek tálalása szerda reggel ugyanolyan fontos, mint egy vasárnapi ünnepi ebéd során. A fotókat a telefonommal készítem, tehát mindenkit bíztatok, hogy csinálja utánam! Legyen kedv, bátorság a saját ízvilág megtalálására, és akkor minden megy!

Címlapról ajánljuk

További cikkek