A hét szakácsa: Anett házias ízei

Anett idestova egy éve a NoSalty szakácsa. Ezen a héten ő osztja meg velünk, miként került közeli viszonyba a sütés-főzés rejtelmeivel.

Anett házias ízeiért kattint ide

Megtisztelő, hogy én lehetek a hét szakácsa. Igazán lélekemelő érzés.

Nem tudnám felidézni, minek a hatására kezdtem el főzni, valószínűleg az éhség vitt rá. A kotyvasztás volt a jó szó arra, amit akkoriban a konyhában nagy lelkesedéssel elkövettem, mára viszont bátran kijelentem, hogy én bizony főzök! Ami nagyon sokat segített, az az ételek iránti szeretetem.

Mindig is szerettem enni. Jellemző rám, hogy soha nem tartom be egy recept irányjelzőit sem, hanem saját ízvilágom szerint ízesítem az ételeimet. Ez a legizgalmasabb a főzésben, hogy nincsenek határok. Bármit elkészíthetünk a saját elgondolásunk szerint, hozzáadhatunk, vagy akár elvehetünk belőle. Emlékszem, mikor először csináltam főzeléket, a rántást ráöntöttem a levesre, ami belecsomósodott, és mivel kissé megégett, az íze sem volt felemelő.

Ezeket olvastad már?

Az évek alatt sokat csiszolódott a konyhai tudásom. Elengedhetetlen itthoni hozzávalóim lettek az olasz zöld fűszerek (oregano, bazsalikom, kakukkfű), csipetnyi keleti varázslatként a szójaszósz, az osztrigaszósz vagy a szezámolaj.

Narancsos rozmaringos bébicsirke recept

Mint minden hagyományos családi hétvége, nálunk sem telhet el egy sem sütemény nélkül, ezért a sütéshez szükséges alapanyagok sem hiányozhatnak a kamrából. A tejet házilag veszem, amiből joghurtot, sőt, időnként túrót is készítek. Két éves kislányom miatt egyre jobban figyelek az egészséges hozzávalókra, és igyekszem szezonális zöldségekből tálalni az asztalra kerülő fogásokat. Azt gondolom, a főzésben leginkább akkor lehet kiteljesedni, ha szívvel-lélekkel készítjük az ételt, és szeretettel fűszerezzük meg!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

„Minél kevesebb fűszert használunk, annál jobban megismerjük az étel igazi...

A koreai konyha az utóbbi időben világszerte kiemelt figyelemnek örvend. Részben, mert ez a mindent elsöprő koreai hullám, az úgynevezett hallyu egyik zászlóshajója, részben, mert hagyományos konyhatechnikai eljárásaival fenntartható példát mutat. És nem kis részben azért, mert globalizáció ide, nagyvárosokba begyűrűző nyugati éttermek oda, a koreaiak egy része ma is szinte szakrális viszonyt ápol az étellel.

Balázs Barbara

További cikkek