A magyar nők ügyesebben fújnak orrot, mint a férfiak

Egy kutatásból kiderült, hogy tízből csak hárman fújunk helyesen orrot.

A megkérdezettek 68%-a nem helyesen fújja ki az orrát – derül ki a Sterimar reprezentatív felméréséből, amit még nyáron végeztek 1292 fő megkérdezésével, okostelefonnal, a 16-59 éves korosztályban kor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint. Mint kiderült, csupán a megkérdezettek 32%-a fújja ki megfelelően az orrát.

A magyar nők ügyesebben fújnak orrot, mint a férfiak

Hogy mi a helyes orrfújás metódusa?

Az egyik orrlyukat befogjuk, miközben a másikat kíméletesen kifújjuk.

„A nők ügyesebbek ezen a téren, 38%-uk rendesen fúj orrot, míg a férfiaknak csak a negyede, azaz 26%-uk” – olvasható a felmérésben.

A két másik variáció, hogy egyszerre mind a két orrlyukból erősen, vagy szintén egyszerre két orrlyukból kíméletesen fújunk orrot. Egyik sem helyes, hiszen ezekkel éppen az ellenkező eredményt érjük el: az orrváladék könnyen az orrmelléküregbe vagy a középfülbe juthat, ami szövődményekhez, például arcüreggyulladáshoz vagy fülgyulladáshoz vezethet.

Forrásunk volt.


Még több a megfázásról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.