A tésztakészítés meglepően egyszerű volt
A házi tagliatelle elkészítéséhez a multifunkcionális robotgép dagasztókarját vettük elő, és meglepő, milyen gyorsan összeállt a tészta. Nem kellett hosszasan gyúrni kézzel, a gép pár perc alatt egyenletes, rugalmas tésztát készített. A gép ereje és stabilitása különösen jól jött, hiszen a friss tészták gyakran keményebb állagúak az elején.
Aprítás, reszelés, darálás – egyetlen tartozékban
A zöldségeket (hagymát, zellert) a késpengés aprítóban dolgoztuk fel. A penge pillanatok alatt egyenletesre aprította az alapokat. Ezután egy mozdulattal lecseréltük a pengét a reszelőlapra, és ugyanebben a tartályban lereszeltük a sárgarépákat is kevesebb, mint egy perc alatt. Időt spóroltunk, és kevesebb edényt kellett elmosni.
Amíg a zöldségek dinsztelődtek, előkészítettük a ragu egyik legfontosabb hozzávalóját: az olasz kolbászt. A késes aprító segítségével ezt is ledaráltuk – nem túl finomra, hogy megmaradjon a rusztikus állag. A gép erőlködés nélkül vitte a húsos alapanyagot is.
A szószhoz a botmixert vetettük be – az ActiveBlade fej a titok
A ragu végső simításához és a szósz krémesítéséhez a klasszikus botmixer fejet használtuk. A Braun MultiQuick 7 egyik különlegessége az úgynevezett ActiveBlade technológia: a penge felfelé és lefelé is mozog, így sokkal hatékonyabb a keverés és pürésítés.
Ez nemcsak azt jelenti, hogy gyorsabban elkészül a szósz, de az állaga is selymesebb lesz – és ami külön öröm, a gép nem fröcsköl, még nagyobb sebességnél sem. Az ergonomikus, csúszásmentes markolat kényelmessé teszi a használatot, hosszabb idő után sem fáradt el a kezünk.
Egyetlen gép, végtelen lehetőség
A Braun MultiQuick 7 botmixer nálunk remekül teljesített. Minden funkcióját kipróbáltuk, és nemcsak időt spóroltunk, de az elkészült étel is olyan lett, mintha egy olasz vendéglőben készült volna. A dagasztástól a reszelésen és daráláson át a turmixolásig mindenre egyetlen készüléket használtunk, így nem csak hatékony, de helytakarékos is volt a főzés.