Ez az ország legjobb házi cukormentes tortája

A zsűrinek 10 csodálatos tortaköltemény közül kellett kiválasztania a nyertest.

Az Almás gesztenyerózsa elnevezésű torta lett a Magyarország cukormentes tortája háziverseny győztese – közölte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány az MTI-vel.

A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét az idén Raffer Gabriella nyerte meg Almás gesztenyerózsa elnevezésű kreációjával

– írták.

Mivel a torta nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, továbbá kedvezőek a szénhidrát- és kalóriaértékei, a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. A torta főbb alapanyaga a gesztenyén és az almán kívül az almaliszt, valamint a mandula, amelyek harmonikus ízvilágot alkottak. Tápanyagtartalma is igencsak kedvező, hiszen szeletenként 11,3 gramm szénhidrát és 201,6 kalória.

Ez az ország legjobb házi cukormentes tortája

A Magyarország cukormentes tortája háziverseny döntősei március 23-án Budapesten, a Magyar Cukrász Ipartestület székházában mutatták be alkotásaikat csütörtökön.

„A legnépszerűbb alapanyagok idén a narancs, a kókusz, a mandula, a dió, a gesztenye, a túró és a bogyós gyümölcsök voltak, de a hobbicukrászok olyan különleges alkotóelemek felhasználására is vállalkoztak, mint a kecskesajt, a yuzu, a cukkini, az édesgyökér és az orda" – olvasható a közleményben.

A Nándori László cukrászmester által vezetett zsűri a győztest ugyanazon szempontrendszer alapján választotta ki, mint a profi cukrászok esetében a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. A döntésnél a harmonikus ízvilág mellett a torta kivitelezését is értékelték, de a versenyművek energiatartalma és szénhidrátértéke is fontos volt.

A második Gillichné Makáry Petra tortája, az Erdei séta lett, míg a harmadik helyen a Sárgabarack java torta végzett, ami Éber Zsuzsanna alkotása.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az étel, amit ki nem állhat a horoszkópod

Édes meggymártás hússal, kemény daragaluska, furcsa répafőzelék, csufi kelkáposzta, kesernyés máj? Mindenkinek van legalább egy utált étele... Ajánljuk, hogy győzd le a mumust, és készítsd el a nemszeretem-ételt felnőtt fejjel, egy tényleg jó recept alapján!