Hasznosítsd újra a csokoládét

Decemberben iszonyatos mennyiségű csokit vagyunk képesek felhalmozni: a sort ugye a Mikulás kezdi, aztán jön legtöbbünknél a Jézuska, illetve megannyi ajándék finomság.

Ezek a mikuláskor begyűjtött csokoládék és szaloncukrok azonban általában - sajnos- nem a legjobb minőségűek: valójában bevonó masszából készülnek, amit ritkán fogyasztunk el, így végül hónapokkal – ne adj isten évekkel - később a már kifehéredett csokoládék a kukában végzik.

Hasznosítsd újra!

A fel nem használt mikulás csokikat érdemes kisebb darabokra törni, majd a mélyhűtőbe tenni. Kis adagokba porciózva ugyanis ha valamikor megkívánnánk egy kis forrócsokit, csak vegyük ki a hűtőből, és egy kis tej illetve fűszerek hozzáadásával ízletes forróitalt varázsolhatunk magunknak. Egy kevés sáfrány vagy fahéj további csodákat művel majd vele!

Ezeket olvastad már?

Ugyanezzel a technikával kekszekbe és édes sütemények tésztájába is tehetünk a csokikból, sőt, a szaloncukrokból is - persze nem a zselésből, de a mogyoróval illetve marcipánnal töltötteket nyugodt szívvel használhatjuk. Csak szeleteljük fel őket, és mehetnek is az édességekbe.

Ezeket olvastad már?

Szintén felhasználhatók egy szuper brownie illetve más egyéb csokoládés desszert alapjaként. Persze ha egy recept 70% kakaótartalmú csokoládét ír elő, nem biztos, hogy a legjobb választás a mikuláscsoki, de ha fele-fele arányban használjuk mindkettőt, akkor a végeredmény kiváló lehet!

Ezeket olvastad már?

Ha olvasztásra kerülne a sor, használjuk csoki fondübe, melyet bolondíthatunk egy kevés tejszínnel vagy chilivel, narancshéjjal is. Mártogathatunk bele aszalt- vagy friss gyümölcsöket, édes kekszeket, de akár marcipánt is.

Ezeket olvastad már?

További csokoládés recepteket, itt találsz!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...