Halpaprikás Bogitól

A paprikást általában harcsából készítjük, A Konyhafőnök Junior versenyzői azonban lazacpisztrángot kaptak hozzá. Bogi jogosan kaporral bolondította, nekünk ez nagyon tetszik!

Kapros halpaprikás kapros galuskával Bogitól

Hozzávalók

1 db lazacpisztrángfilé, bors, nagy szemű só, fél paradicsom, fél paprika, pirospaprika, 1 db kis vöröshagyma, búzadara, liszt, cukor, tojás, 1 db lime leve, citrom, fokhagyma, kígyóuborka, kapor, tejföl, tejszín

Elkészítés

  1. Egy paprikásalapra rárakjuk a pirospaprikát, fölengedjük vízzel, beletesszük a halat, egy kis tejfölt, és 2 kk tejszínt. Ezt 10 percig rotyogtatjuk.
  2. Egy uborkát vékonyan felvágunk,limelét teszünk rá, sóval, cukorral, borssal ízesítjük.
  3. A kapros nokedlis tésztát összegyúrjuk, sózzuk, borsozzuk, és sós vízben kifőzzük.
  4. A képen látható módon tálaljuk

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Az eredeti pincepörkölt

A pincepörkölt története szorosan kapcsolódik a magyar borvidékekhez és a szüreti hagyományokhoz. Nevét a borospincékről kapta, mivel ezt az ételt hagyományosan a szüretelők számára ...

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...