Grillparti a vulkánon

Korábban kísérleteztek már a villám általi sütéssel, most pedig egy angol páros próbált láván marhahúst sütni. Az eredmény meglepően jó lett.

A brit kreatív duó, a Bompas&Parr nagyszabású gasztronómiai kísérleteivel hívta fel magára a figyelmet. Korábban próbálkoztak már mesterségesen létrehozott villámlás segítségével megsütni egy szelet húst, ez alkalommal pedig forró láván csinálták ugyanezt.

A legprofibb éttermek milliókat költenek egy-egy 300 Celsius-fok hőmérsékletet elérő sütőre, a mesterségesen előállított vulkánban viszont ennél valamicskével több, 1150 fok körüli hőmérséklet uralkodott. A kísérletező kedvű páros egyik tagja elmesélte, hogy az ötletet egy igazi japán vulkán adta, amelyet a kalandvágyó helyiek néha bizony főzésre is használnak. A gondolat annyira izgalmasnak tűnt, hogy hazatérve Sam Bompas egyből felkereste azt az egyetemi professzort, aki mesterséges vulkánok létrehozásával foglalkozik.

Együttműködésükből az alábbi videón is látható "grillparti" nőtte ki magát. Kukoricát és marhahúst sütöttek a forró láva fölött, Bompas elmondása szerint – bár a kísérlet nem volt veszélytelen – a végeredmény a legjobb steak lett, amit valaha is kóstolt.

(via FoodNetwork.com)

B&P Cook Out from robert wysocki on Vimeo.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.