Grillparti a vulkánon

Korábban kísérleteztek már a villám általi sütéssel, most pedig egy angol páros próbált láván marhahúst sütni. Az eredmény meglepően jó lett.

A brit kreatív duó, a Bompas&Parr nagyszabású gasztronómiai kísérleteivel hívta fel magára a figyelmet. Korábban próbálkoztak már mesterségesen létrehozott villámlás segítségével megsütni egy szelet húst, ez alkalommal pedig forró láván csinálták ugyanezt.

A legprofibb éttermek milliókat költenek egy-egy 300 Celsius-fok hőmérsékletet elérő sütőre, a mesterségesen előállított vulkánban viszont ennél valamicskével több, 1150 fok körüli hőmérséklet uralkodott. A kísérletező kedvű páros egyik tagja elmesélte, hogy az ötletet egy igazi japán vulkán adta, amelyet a kalandvágyó helyiek néha bizony főzésre is használnak. A gondolat annyira izgalmasnak tűnt, hogy hazatérve Sam Bompas egyből felkereste azt az egyetemi professzort, aki mesterséges vulkánok létrehozásával foglalkozik.

Együttműködésükből az alábbi videón is látható "grillparti" nőtte ki magát. Kukoricát és marhahúst sütöttek a forró láva fölött, Bompas elmondása szerint – bár a kísérlet nem volt veszélytelen – a végeredmény a legjobb steak lett, amit valaha is kóstolt.

(via FoodNetwork.com)

B&P Cook Out from robert wysocki on Vimeo.

Címlapról ajánljuk

További cikkek