A grillezés nem kell, hogy drága legyen – Farkas Richárd, a PENNY séfje megmutatja, hogyan készíts pénztárcabarát, magyaros grillfogást

Ami más nemzeteknek a grillezés és a BBQ, az nekünk, magyaroknak a szalonnasütés - vallja Farkas Richárd séf, aki, ezt bizonyítandó, ízletes szalonnanyársakat készített el grillen, amit sültpaprika-salátával és sörös grillburgonyával kísérve tálalt.

A grillezés és a kerti sütögetés ugyanis nem kell, hogy drága legyen, pénztárcabarát, ugyanakkor jó minőségű alapanyagokból is lehet laktató és emlékezetes fogásokat varázsolni. Richárd is ezen a vonalon mozgott, amikor PENNY alapanyagokat használva elkészítette ezt a többkomponensű grill-lakomát.

Hagymás szalonnanyárs sültpaprika-salátával és sörös grillburgonyával
Íme, a laktató és gazdaságos grillfogás, amit bárki elkészíthet otthon

És hogy mi minden készült el a grillen két óra leforgása alatt? Nézzük sorjában:

  • A grillezés gerincét és az ízösszeállítás origóját az ízletes szalonnanyárs képezte, amibe négyféle szalonna (zsír- és angolszalonna, valamint natúr és füstölt bacon) és 80 fokosra sült, a baconbe feltekert hagyma került.
  • Emellé készült egy grillezett paprikasaláta, amihez a paprikákról Richárd először leperzselte a héjat, majd julienne-re vágta, és olívaolajjal, balzsamecettel és mézzel ízesítette.
  • Persze nem az igazi a grillezés burgonya nélkül, így ez sem maradhatott el: a zsenge újburgonyák ezúttal némi sörben, zöldfűszerek társaságában sültek tökélyre a parázsra fektetett, kiürült sörösdobozok gyomrában.
  • A szalonna mellé pedig kenyér is dukál, méghozzá zsírral lekenve pirított, jóféle, vastagra szelt fehérkenyér.
  • Végezetül, hogy az ízek és a textúrák egyensúlyba kerüljenek, készült egy könnyed zöldsaláta is rukkolából és bébispenótból, aminek a krémes torma kölcsönzött izgalmas aromát. 
Farkas Richár és a csodás, magyaros grilltál
Farkas Richárd és a csodás, magyaros grilltál

Ezeket az izgalmas fogásokat tényleg bárki elkészítheti egy egyszerűbb kerti grillen is, nem kell a legújabb-legdrágább eszközöket beszerezni hozzá. Úgyhogy aki szereti a magyaros ízeket, és szeretné megtanulni, hogyan hozza ki a maximumot az alapanyagokból, az nézze meg a teljes Grillezz-epizódot, és lesse el a trükköket Farkas Richárdtól!

A hagymás szalonnanyárs sültpaprika-salátával és sörös grillburgonyával pontos receptjét ITT találjátok!

Hagymás szalonnanyárs sültpaprika-salátával és sörös grillburgonyával
A magyaros grilltál pontos receptjéért katt a képre!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek