A grillezés és a kerti sütögetés ugyanis nem kell, hogy drága legyen, pénztárcabarát, ugyanakkor jó minőségű alapanyagokból is lehet laktató és emlékezetes fogásokat varázsolni. Richárd is ezen a vonalon mozgott, amikor PENNY alapanyagokat használva elkészítette ezt a többkomponensű grill-lakomát.
És hogy mi minden készült el a grillen két óra leforgása alatt? Nézzük sorjában:
- A grillezés gerincét és az ízösszeállítás origóját az ízletes szalonnanyárs képezte, amibe négyféle szalonna (zsír- és angolszalonna, valamint natúr és füstölt bacon) és 80 fokosra sült, a baconbe feltekert hagyma került.
- Emellé készült egy grillezett paprikasaláta, amihez a paprikákról Richárd először leperzselte a héjat, majd julienne-re vágta, és olívaolajjal, balzsamecettel és mézzel ízesítette.
- Persze nem az igazi a grillezés burgonya nélkül, így ez sem maradhatott el: a zsenge újburgonyák ezúttal némi sörben, zöldfűszerek társaságában sültek tökélyre a parázsra fektetett, kiürült sörösdobozok gyomrában.
- A szalonna mellé pedig kenyér is dukál, méghozzá zsírral lekenve pirított, jóféle, vastagra szelt fehérkenyér.
- Végezetül, hogy az ízek és a textúrák egyensúlyba kerüljenek, készült egy könnyed zöldsaláta is rukkolából és bébispenótból, aminek a krémes torma kölcsönzött izgalmas aromát.
Ezeket az izgalmas fogásokat tényleg bárki elkészítheti egy egyszerűbb kerti grillen is, nem kell a legújabb-legdrágább eszközöket beszerezni hozzá. Úgyhogy aki szereti a magyaros ízeket, és szeretné megtanulni, hogyan hozza ki a maximumot az alapanyagokból, az nézze meg a teljes Grillezz-epizódot, és lesse el a trükköket Farkas Richárdtól!
A hagymás szalonnanyárs sültpaprika-salátával és sörös grillburgonyával pontos receptjét ITT találjátok!