A grillezés nem kell, hogy drága legyen – Farkas Richárd, a PENNY séfje megmutatja, hogyan készíts pénztárcabarát, magyaros grillfogást

Ami más nemzeteknek a grillezés és a BBQ, az nekünk, magyaroknak a szalonnasütés - vallja Farkas Richárd séf, aki, ezt bizonyítandó, ízletes szalonnanyársakat készített el grillen, amit sültpaprika-salátával és sörös grillburgonyával kísérve tálalt.

A grillezés és a kerti sütögetés ugyanis nem kell, hogy drága legyen, pénztárcabarát, ugyanakkor jó minőségű alapanyagokból is lehet laktató és emlékezetes fogásokat varázsolni. Richárd is ezen a vonalon mozgott, amikor PENNY alapanyagokat használva elkészítette ezt a többkomponensű grill-lakomát.

Hagymás szalonnanyárs sültpaprika-salátával és sörös grillburgonyával
Íme, a laktató és gazdaságos grillfogás, amit bárki elkészíthet otthon

És hogy mi minden készült el a grillen két óra leforgása alatt? Nézzük sorjában:

  • A grillezés gerincét és az ízösszeállítás origóját az ízletes szalonnanyárs képezte, amibe négyféle szalonna (zsír- és angolszalonna, valamint natúr és füstölt bacon) és 80 fokosra sült, a baconbe feltekert hagyma került.
  • Emellé készült egy grillezett paprikasaláta, amihez a paprikákról Richárd először leperzselte a héjat, majd julienne-re vágta, és olívaolajjal, balzsamecettel és mézzel ízesítette.
  • Persze nem az igazi a grillezés burgonya nélkül, így ez sem maradhatott el: a zsenge újburgonyák ezúttal némi sörben, zöldfűszerek társaságában sültek tökélyre a parázsra fektetett, kiürült sörösdobozok gyomrában.
  • A szalonna mellé pedig kenyér is dukál, méghozzá zsírral lekenve pirított, jóféle, vastagra szelt fehérkenyér.
  • Végezetül, hogy az ízek és a textúrák egyensúlyba kerüljenek, készült egy könnyed zöldsaláta is rukkolából és bébispenótból, aminek a krémes torma kölcsönzött izgalmas aromát. 
Farkas Richár és a csodás, magyaros grilltál
Farkas Richárd és a csodás, magyaros grilltál

Ezeket az izgalmas fogásokat tényleg bárki elkészítheti egy egyszerűbb kerti grillen is, nem kell a legújabb-legdrágább eszközöket beszerezni hozzá. Úgyhogy aki szereti a magyaros ízeket, és szeretné megtanulni, hogyan hozza ki a maximumot az alapanyagokból, az nézze meg a teljes Grillezz-epizódot, és lesse el a trükköket Farkas Richárdtól!

A hagymás szalonnanyárs sültpaprika-salátával és sörös grillburgonyával pontos receptjét ITT találjátok!

Hagymás szalonnanyárs sültpaprika-salátával és sörös grillburgonyával
A magyaros grilltál pontos receptjéért katt a képre!

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...