Nem kell képzett szakácsnak lenned, hogy különleges ízkompozíciókat alkoss, és erre nincs is jobb példa, mint ez az egyszerű sajtos melegszendvics trükk. Nem kell mást tenned, mint felturbózni ezt a melengető komfortkaját a szezon egyik sztárjával, a körtével, és már is kész a gourmet őszi sajtos melegszendvics:
tegyél a sós, ragadós sajt közé pár szelet körtét, és csempéssz a szendvicsbe némi roppanósságot és egy kis édességet!
Erre a célra lényegében bármilyen körtefajtát választhatsz, de mindenképp olyan darabokat keress, amelyek kemények, de érettek.
Sajtok terén is nyugodtan válogathatsz, a camembert, a brie, a cheddar és a gruyer is tökéletesen megállja a helyét ebben a pikk-pakk elkészíthető ételben.
Ha igazán kísérletező kedvedben vagy, tovább cicomázhatod a melegszendvicset!
Akár vajjal, majonézzel vagy olívaolajjal kened meg a kenyeret, a lényeg, hogy segítsen összetartani a szendvicset. A gyümölcsöket megsütheted, mielőtt a szendvicsbe teszed, vagy hagyhatod, hogy a nyers körtedarabok belesüllyedjenek az olvadó sajtba.
Tipp: a friss körte mellett természetesen akár körtelekvárt is használhatsz.