Grapefruittal a vízkő ellen!

Gondoltátok volna, hogy szuperül lehet vele takarítani? Azt tudjuk már, hogy a citrom, sőt a narancshéj is csodákra képes, na de a grapefruit?

Korábban már írtunk nektek a mosogató tisztán tartásáról, illetve hogy mire használhatjuk még a citrusféléket, azaz a citromot és a narancsot. Most következzen jóval nagyobb társuk, a grapefruit!

Grapefruitos-sós radír

Készítsünk belőle radírt a szaniterek számára

Ezt többféleképpen is tehetjük. Ha energiát spórolnánk, szórjuk be a kádat vagy mosdót sóval, majd vágjunk félbe egy grapefruitot, és dörzsöljük át vele a felületet.

Ennél kicsivel több időt igényel, de jobb technika, ha lereszeljük egy grapefruit héját, majd félbevágjuk, és egy tálba facsarjuk a levét – nem baj, ha a rostokból is kerül az edénybe, de arra ügyeljünk, hogy mag semmiképp se menjen bele, mert ez a későbbiekben felkarcolhatja a zománcot. A citrus levéhez adjunk annyi sót, hogy kásás állagot kapjunk, majd tegyük egy jól zárható üvegbe.

A radír hozzávalói

Amire szükségünk lesz

  • 1/2 grapefruit (fél csésze)

  • körülbelül 1 csésze só

  • zárható tároló

  • reszelő

A grapefruit erősen savas, így természetes tisztító és fertőtlenítő hatással bír, emellett nagyon jó illatot kölcsönöz minden felületnek. A só pedig nagyon hatékonyan és karcolásmentesen csiszolja át a vízköves felületeket.

A mosdó tisztítása grapefruitos-sós radírral

Ezzel a masszával aztán csak át kell dörzsölnünk a kádat/mosdót. Ezt tehetjük egy puha ronggyal vagy szivaccsal is - szuper munkát végez, de nem csak a szaniterekkel, akár bőrünkkel is! Ugyanis ezt a kencét használhatjuk bőrradírként is, de egyre ügyeljünk: ne alkalmazzuk arcra, mert irritálhatja szemünket. Érzékeny bőrűeknek pedig azt ajánljuk, hogy mielőtt az egész testüket átradíroznák, először tegyenek vele egy bőrpróbát. Ha pedig túl vagyunk a dörzsölésen, már csak le kell öblítenünk vízzel, és kész is!

(via: savvysugar)

Hozzászólások (1)

vmzsuzsa

Megnézném azt a zománcot, amit grapefruit maggal meg lehet karcolni

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.