Grapefruittal a vízkő ellen!

Gondoltátok volna, hogy szuperül lehet vele takarítani? Azt tudjuk már, hogy a citrom, sőt a narancshéj is csodákra képes, na de a grapefruit?

Korábban már írtunk nektek a mosogató tisztán tartásáról, illetve hogy mire használhatjuk még a citrusféléket, azaz a citromot és a narancsot. Most következzen jóval nagyobb társuk, a grapefruit!

Grapefruitos-sós radír

Készítsünk belőle radírt a szaniterek számára

Ezt többféleképpen is tehetjük. Ha energiát spórolnánk, szórjuk be a kádat vagy mosdót sóval, majd vágjunk félbe egy grapefruitot, és dörzsöljük át vele a felületet.

Ennél kicsivel több időt igényel, de jobb technika, ha lereszeljük egy grapefruit héját, majd félbevágjuk, és egy tálba facsarjuk a levét – nem baj, ha a rostokból is kerül az edénybe, de arra ügyeljünk, hogy mag semmiképp se menjen bele, mert ez a későbbiekben felkarcolhatja a zománcot. A citrus levéhez adjunk annyi sót, hogy kásás állagot kapjunk, majd tegyük egy jól zárható üvegbe.

A radír hozzávalói

Amire szükségünk lesz

  • 1/2 grapefruit (fél csésze)

  • körülbelül 1 csésze só

  • zárható tároló

  • reszelő

A grapefruit erősen savas, így természetes tisztító és fertőtlenítő hatással bír, emellett nagyon jó illatot kölcsönöz minden felületnek. A só pedig nagyon hatékonyan és karcolásmentesen csiszolja át a vízköves felületeket.

A mosdó tisztítása grapefruitos-sós radírral

Ezzel a masszával aztán csak át kell dörzsölnünk a kádat/mosdót. Ezt tehetjük egy puha ronggyal vagy szivaccsal is - szuper munkát végez, de nem csak a szaniterekkel, akár bőrünkkel is! Ugyanis ezt a kencét használhatjuk bőrradírként is, de egyre ügyeljünk: ne alkalmazzuk arcra, mert irritálhatja szemünket. Érzékeny bőrűeknek pedig azt ajánljuk, hogy mielőtt az egész testüket átradíroznák, először tegyenek vele egy bőrpróbát. Ha pedig túl vagyunk a dörzsölésen, már csak le kell öblítenünk vízzel, és kész is!

(via: savvysugar)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!