Gasztroajándékok otthonról

Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy mivel is kedveskedhetünk édesanyánknak eme jeles napon. Esztétikus, kreatív, és költséghatékony ötleteink következnek!

Gyermekkorunkban, az iskolában rá voltunk kényszerítve, hogy készítsünk ajándékokat anyák napjára. Ilyenkor legtöbbször festettünk, rajzoltunk, és különböző papírtechnikákat alkalmaztunk. Felnőtt korunkra azonban egyre kevesebb a képzelőerőnk, időnk, és sokszor a kézügyességünk.

De mi a helyzet akkor, ha szeretnénk meglepni édesanyánkat valamilyen ajándékkal, de az üzletek polcain nem találjuk a megfelelőt, és a szokásos évi virágcsokor mellé még kedveskednénk még valamivel? Adtunk már ötleteket arra, milyen süteményeket, és apró tárgyakat, készíthetünk a jeles ünnep alkalmából, legyen az egy növényjelölő tábla, vagy akár egy mécses tartó.

Készíts táblafestékkel ajándékot!

Jó választás lehet a gasztroajándék is, amelyek egyre inkább közkedveltek, és viszonylag nehéz velük mellé nyúlni. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy mivel is kedveskedhetünk édesanyánknak eme jeles napon. Esztétikus, kreatív, és költséghatékony ötleteink következnek!

Bonbonok

Most biztosan vannak, akik felkiáltanak, hol ebben a kreativitás? A lényeg a tálalásban rejlik. Lehet már kapni, csodálatos kézzel készített csokoládékat, bonbonokat, de elkészíthetjük mi magunk is. És ha ezzel megvagyunk, már csak egy esztétikus csomagolásra lesz szükség!

Az apró csokoládékat elhelyezhetjük egy pompás fémdobozban, amelybe gyűrhetünk még színes papírokat, és végül a csokoládét. De beletehetjük, egy kisméretű nejlon zacskókba is, amire rögzíthetünk üdvözlő kártyát, egy-egy kedves szóval, vagy anyák napi idézettel megspékelve.

Lekvárok, mézek, bőrápolók

Újra divatba jöttek a csatos- és a befőttesüvegek. Ezekbe tölthetünk szinte bármit, legyen az lekvár, méz, de akár zöldfűszerekből készített arcradír is. Így ha az ajándékunk már elfogyott, az üveget még utána is előszeretettel használhatja édesanyánk. Biztosan mindig az eszébe fogunk jutni róla, amikor előveszi a polcról.

És ha időnkből, energiánkból, illetve pénztárcánkból még telik, akkor a különböző, szívmelengető kedvességekből készíthetünk ajándékkosarat is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek