Forralt bor és disznóságok - Programajánló

Ezüst vasárnap hete a forralt borról, a disznótorról, és persze az adventi programokról szól majd. Nézzük mi vár ránk!

Luca-napi vigadalom, Pécs - december 12-14.

Éljük újra a régi hagyományokat!

A Pécsi Kulturális Központ szervezésében 15 éves hagyománya van a Luca napi rendezvényeknek. Korábbi résztvevők kérésére és saját indíttatásból idén, 2013-ban megújult tartalommal és összegyűjtött tapasztalataikat kamatoztatva rendezik meg három napos Luca-napi vigadalom elnevezésű eseményt. A korábbi évekhez hasonlóan a borhoz és a borászathoz kapcsolódó szakmai rendezvénnyel, borbemutatóval és borkóstolókkal szeretnék közelebb hozni a "ma emberéhez" a Luca -napi hagyománykört - fontos tradíciókat, értékeket ápolva és elevenítve fel.

Kattints a részletekért!


VI. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál, Gyula - december 13-15.

Minden, ami méz!

Mézeskalácsosság, méhészet, gasztronómiai élmények és turisztikai látványosság. Egy hosszú hétvégén át, számtalan helyszínen csábítják a látogatókat mézédes élvezetekre: méz, mézeskalács, cukrászati különlegességek bemutatójára, kóstolására és vásárára. Méhészeti kiállítás és vásár, mézzel készített különleges ételek készítése és kóstolása is a program része. Adventre is készülődnek, a gyerekeket kézműves programokkal várják, emellett pedig lehetőség lesz kedvezményes múzeumi látogatásra és mézkóstolásra is.

Kattints a részletekért!


2. Böllérfesztivál, Miskolc – december 13-14.

Disznóvágás és tepertősütő verseny a forró italok és meleg ételek hétvégéjén.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel Miskolcon újra Szezonnyitó Böllérfesztivál Tepertősütő Versennyel, az Abaúji Forralt Italok és Meleg Ételek Hétvégéjén. A fesztivál kísérőrendezvénye a Zempléni Kézműves- és Kirakodó Vásár - a gasztronómiai rendezvényen az érdeklődök megismerhetik a disznóvágás hagyományait, az eseményt pedig idén is színes családi programok és koncertek kísérik majd.

Kattints a részletekért!


Baldaszti Market Garage SALE, Budapest - december 13-14.

Baldaszti Market kiárusítás!

Október 31-én végleg elbúcsúztunk a Baldaszti lánchíd utcai ékszerdobozától, a Market Delikátesztől. A bezárást követően a polcokról megmaradt termékeiket összegyűjtötték, utoljára megszeretgették, és most a Market Garage Sale keretén belül kiárusítják, hogy hihetetlen, 50%-os kedvezménnyel most hazavihessük őket. Ezen a hétvégén kedvünkre válogathatunk kedvenceinkből: Michelin-csillagos Thiercelin fűszerekből, világhírű olivaolajokból, Gegenbauer ecetekből és ezernyi finomságból, amivel a karácsonyi sütés-főzés még különlegesebbé válhat.

Kattints a részletekért!


Forralt bor korzó a Tihanyi Piac Placcon, Tihany - december 14.

Forralt bor - ahány ház, annyi szokás!

A Tihanyi Piac Placc szervezői most megkeresik a legjobbat! A megszokott árusok és a meghívott vendégek bemutatják, ők hogyan készítik ezt a téli szívderítőt. Látogasson el a Tihanyi Piac Placcra, ha szereti a forralt bort, ha egy kis melegségre vágyik, és ha kíváncsi kedvenc árusa receptjére. Ne feledjük, a jó forralt borban van alkohol, így sofőrt is vigyünk magunkkal!

Kattints a részletekért!


4. Karcagi Szent Miklós-napi Disznótor- és Házi Pálinka verseny, Karcag - december 14.

Teritéken a malac legjava.

A karcagi Szent Miklós-napi disznótoros- és házi pálinka versenyen mindenki megmutathatja, hogy övé a legfinomabb hurka és a legjobb pálinka, a kóstolni vágyók pedig remek gasztronómiai élmény részesei lehetnek. A rendezvényen 3-10 fős csapatok, családi, baráti társaságok, munkahelyi kollektívák versengenek egymással, a feladat egy 100-200 kg-os sertés hagyományos módon történő feldolgozása a helyszínen. Természetesen a látogatók a csapatok elkészült disznótoros ételeit is megkóstolhatják.

Kattints a részletekért!


Adventi Forralt bor Fesztivál, Paks - december 14.

Minden, ami forralt bor.

Szombaton Adventi Forralt bor Fesztivál vár mindenkit Pakson a Sárgödör téren. A rendezvény délután 15:00 órakor nyitja meg a kapuit. A forralt bor mellett forró csokoládét, teát és puncsot is kóstolhatnak, a Fabro Pincészetnél pedig ételek is várják a látogatókat.

Kattints a részletekért!


Parfümest az Erhardt Étteremben, Sopron - december 14.

Parfümök ihlette ínycsiklandó menüsor, hogy érzékszerveink kényeztethessük.

A Erhardt étterem Sopron belvárosának közvetlen közelében a Balfi utcában található. Az étterem tulajdonosai egy különleges aromaestét szerveztek, amelyen Guerlain, Kenzo, Chanel, Hermés, Fendi, Thierry Mugler, Issey Miyake parfümök illatai kelnek életre a tányérokon, gondosan válogatott borajánlással. A vacsora után személyes parfüm tanácsadással és a 2013. év legújabb illatainak vásárlási lehetőségével is várják az érdeklődőket. Az est kellemes hangulatáról a Varga-Jazz zenei kísérete gondoskodik majd. Egy tanácsot kapunk a szervezőktől: Hatodik érzékünket ne feledjük otthon!

Kattints a részletekért!


Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár, Gyenesdiás - december 14-15.

Karácsonyi hangulatban Gyenesdiáson.

Advent alkalmából jó hangulattal, sült gesztenyével és forralt borral várja az érdeklődőket december 14-15-án 16.00 órától a Községháza előtti téren a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület!A kétnapos zenés hétvégi programot ünnepi műsor, süteménysütő és mézeskalács-házikó verseny, a gyerekek részére pedig játszóház és kézműveskuckó színesíti.

Kattints a részletekért!

Címlapról ajánljuk

További cikkek