A Föld bajnokai kevesebb műanyagot használnak, csatlakozz!

Ugye külön gyűjtöd a papírt, a műanyagot és az üveget? Legyél Te is a Föld bajnoka! Csatlakozz az E.ON kihívásához! Tippekért és további információkért olvass tovább!

Ha szelektíven gyűjtöd a hulladékot, észreveheted, milyen sok műanyagot használsz naponta. Szerencsére ma már egyre többen ismerik fel, hogy csökkenteni kell a felhasználását, de egyén szintjén Te is sokat tehetsz ezért. Hoztunk pár tippet!

Saját szatyorral vásárolj!

Kezdjük az elején! Ha bevásárolni mész, vigyél magaddal saját szatyrot!

Melyiket válasszam? Előre csomagolt alma helyett válogathatsz kedvedre darabonként is. Válaszd a műanyagmentes csomagolást!

Vásárlás profiknak: próbáld ki, milyen egy csomagolásmentes bolt! Vihetsz magaddal zsákot, vászontáskát vagy üvegedényeket is.

Vásárolj csomagolásmentesen!

Ebéd tudatosan: ha elvitelre kérsz ebédet, vigyél magaddal dobozt. Ezek ráadásul jobban is zárnak.

Nem mindegy, miből iszol: saját kulaccsal a napi folyadékbevitel biztosítása is egyszerűbb.

Saját edények az elviteles ételhez

Hasznosítsd újra: PET-palackból készíthetsz akár madáretetőt is télire a cinegéknek, a kupakokból pedig edényalátétet.

Mindenből a nagyobbat: minél nagyobb kiszerelést választasz a háztartási termékekből, annál kevesebb műanyag szemetet termelsz, és ritkábban kell elmenned a boltba.

Legyél Te is a Föld bajnoka!

A Föld bajnokai kihívást az E.ON Hungária Csoport hívta életre, hogy segítsen a fenntartható gondolkodást a mindennapok részévé tenni. Vegyél részt az E.ON játékában, fotózd le, hogyan teljesíted a fenti kihívások egyikét, és oszd meg ITT vagy az Instagramon #földbajnokai szöveggel az értékes nyereményekért!

Küldd be ITT a fotód!

Advertisement

Advertisement

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek