Fogaink védelme étkezés után

Étkezés után nem szabad megfeledkeznünk fogaink védelméről. A savas ételek okozta fogkopás – vagyis a saverózió – a korai szakaszban felismerhető és megelőzhető! (x)

Láthatatlan ellenség

A savas ételek okozta fogkopás, amit saveróziónak is nevezünk, a fogakat borító fogzománc elvékonyodása és fokozatos elkopása, amiért a mindennapok során fogyasztott modern étrendben található savak a felelősek. A saveróziós tünetek a korai szakaszban láthatatlanok a laikusok számára. Ezért, ha szeretné elkerülni a saveróziót, nagyon fontos, hogy első lépésként keresse fel fogorvosát, aki megvizsgálja fogain a saverózió esetleges tüneteit, és tanácsokkal tud szolgálni az étrendjének megfelelő fogmosási szokásokat illetően.

A legnagyobb ellenség: a szénsavas üdítőital

A húsz-harminc éves korosztály a legveszélyeztetettebb célcsoport, hiszen az elsősorban gyermekkorban nagy mennyiségben fogyasztott szénsavas üdítőitaloknak köszönhetően fogzománcuk mára erősen sérült. A megváltozott és felgyorsult táplálkozási szokások nagyban hozzájárulnak a fiatalok körében magas saveróziós aránynak.

Az üdítő- és energiaitalok a legnagyobb ellenségei a fogzománcnak, olyannyira, hogy egy pohár szénsavas ital kémhatását körülbelül tíz pohár lúgos víz tudná ellensúlyozni. Szerencsére egyszerűbb módja is van az erózióval szembeni védekezésnek!

Négyszeres védelem a Pronamellel:

  • optimalizált fluoridtartalmú összetételének köszönhetően aktívan képes megerősíteni a felpuhult fogzománcot

  • segít megelőzni a fogzománc további kopását

  • segít az egészséges fogak és a fogíny megőrzésében

  • tisztítja és felfrissíti a szájat

További információért a Pronamelről kattints ide(x)

Címlapról ajánljuk

További cikkek