Filléres tippek biotakarításhoz

Jó pár olyan trükköt lehet beépíteni a mindennapokba, melyekkel nemcsak pénzt spórolhatsz, hanem a lelkiismeretedet is megnyugtathatod, mert kíméled a környezetedet.

Végre csökkentheted a környezetedre rótt terheket! Filléres trükkök ezek, a takarítást megkönnyítendő, arról nem beszélve, hogy az egészségedet is kímélik!

Ha ablakpucolásra vetemednél, ahhoz először ezúton is gratulálunk, mert már maga az elhatározás is nehezen születik meg, pláne, ha még tettek is követik. Nyugodtan használj ecetet a mosáshoz, semmilyen hiper-szuper, csillogást ígérő vegyszer nem veheti fel vele a versenyt, s ha akad otthon halmozódó újságpapír, még a papírtörlőn is spórolhatsz. Érdemes előbb valamilyen szappanos vízzel kezdeni, majd a fényesítést ecetes öblítéssel végezni. A hűtőt egyébként szinte csak és kizárólag ecettel ajánlott tisztítani, mert az erős vegyszerek maradványai nem jelentenek túl jó kombinációt a frizsiderben tárolt élelmiszerekkel. A hűtő szagtalanítására a kávét ajánlom, mert magába szívja a szagokat.

A szódabikarbóna az edények, fazekak fehérítésére is alkalmas, némi dörzsölés után nagyon szépen megtisztítja őket. Arról nem is beszélve, hogy mindenféle drága lefolyótisztítók helyett, az ecetsav és szóda keverékével a kisebb dugulások könnyen megszüntethetők. Ha a kettőt összeöntjük, első körben fel fog habzani és pezsegni – nem kell megijedni, ez természetes jelenség.

A citrom is alkalmas vízkőoldásra, fertőtlenítésre, illetve, ha pár percre egy citrom kifacsart levét a mikróba tesszük egy tányérkában, simán leold minden szennyeződést – nem vicc, kipróbáltuk! Az illatáról egyébként is mindig a tisztaság jut eszünkbe, így akár a házilag főzött mosogatószerbe is cseppenhetsz belőle. A nem túl makacs foltokkal is megbirkózik, a savas közeg könnyedén oldja a kisebb szennyeződéseket a textíliából. Pláne, hogy a citromsav is fehérít. Ha van bármilyen tipped, ami nálad bevált és szerinted másnak is hasznára lehet, ne habozz, oszd meg velünk!

Az ÖkoSalty korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Az EVA AIR bemutatja új Premium Economy osztályát a Bécs–Taipei...

2025. november 3-tól az EVA AIR utasai teljesen új élményben részesülhetnek a Bécs–Taipei közvetlen járatokon: a légitársaság Boeing 787-9 repülőgépein debütál az új Premium Economy kabin, amely a kényelmet, a térkínálatot és a modern fedélzeti szolgáltatásokat ötvözi az Economy és a Business osztály közötti tökéletes átmenetként.

Legújabb receptek

Téli orjaleves lassú tűzön főzve

Ez az orjaleves igazi időutazás a nagymama konyhájába: lassan fő, csontból, zöldségből és szeretetből. Aranyló, telt ízű leves, amit disznóvágáskor vagy vasárnapi ebédre is ...

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...