Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!

Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!

Igen-igen, ezen a kérdésen valóban kutatók gondolkoztak és dolgoztak - és meg is lett a megoldás. Olyan anyaggal vonták be a flakonok belsejét, amiktől konkrétan kicsusszan az anyag. Természetesen a ketchup-éhségen túl is van ennek haszna, történetesen a pazarlás minimalizása. További jó hír, hogy ezt a módszert fogkrémek, különféle kozmetikumok, tubusok, egyéb élelmiszerek, sőt, még ragasztók esetén is alkalmazni fogják.

VÉGE az üvegütögetésnek, asztalhoz vagdosásnak, késsel kipiszkálásnak - NÉZD!

A videón látható, hogy viselkedik a folyadék sima, majd a kellő bevonatokkal kezelt felületeken - az úriember jobb kezében érdemes figyelni a palackot, hogy siklik belőle a ketchup!

Ez az újítás kb. 8 millió liternyi, tartályban ragadt felesleges anyag, illetve kb. 40 milliárd

palack/üveg/doboz alján megbúvó felhasználatlan maradék problémáját oldaná meg.

Ez pedig nem kevés.

A Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói elmesélték az eljárást.

1. először egy durvább anyaggal vonják be a palackok felszínét,

2. erre kerül egy vékony, finom bevonat,

3. végül pedig egy folyadékréteget adnak hozzá, ami kitölt minden kisebb egyenetlenséget, mélyedést, kvázi "beolajozza" a terepet, hogy az anyag szinte kicsusszanjon a flakonból, a ketchup pedig a "felszínen marad".

Arról is biztosítanak mindenkit, hogy a bevonat ehető anyagból készül.

...és ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via bbc.com

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...