A trükk, amivel újraélesztheted a fonnyadt salátádat

Segítünk, hogy újra roppanóssá varázsold a salátádat. Egy nagyon egyszerű trükkről van szó, melyet bárki könnyedén alkalmazhat.

Valljuk be, hogy a fejes saláta gyakran végzi a hűtőben, majd a kukában, mert elfelejtjük, és megfonnyad. Pedig egy egyszerű trükkel könnyedén új életet lehelhetünk a fejes salátánkba, csupán egy kis melegvízre lesz szükségünk hozzá.

Így éleszd újra a fonnyadt salátádat

A kézmeleg hőmérséklet a legjobb, mert ebben még nem főnek meg a zöldségek.

Viszont szükségünk lesz egy kis türelemre, ugyanis 30 percig kell a vízben hagynunk. Ezután szárítsuk meg, majd tegyük a hűtőbe.

A legjobb, ha a fogyasztás napján végezzük el a meleg vizes fürdetést, így ismét friss salátaleveleket ehetünk ahelyett, hogy kidobtuk volna a szemétbe.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp és trükk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek