Hamarosan a fehér kenyér is egészséges lesz?

Egy brit kutatócsoport azon dolgozik, hogy a fehér kenyér tápanyagokban gazdagabb legyen.

A fehér kenyér sokak kedvence, azonban nem a legjobb hatással van a szervezetünkre. Éppen ezért egyre többen lemondanak fogyasztásáról és inkább olyan pékárut választanak, mely egészségesebb (például teljeskiörlésű vagy vadkovászos). Brit kutatók azonban most azon dolgoznak, hogy a fehér kenyér is tartalmazza a kellő rostokat és fehérjét, tehát egészségesebb legyen. Mindezt pedig úgy szeretnék kivitelezni, hogy megtartsa puhaságát és utánozhatatlan ízét.

Hamarosan a fehér kenyér is egészséges lesz

Bár ma már számos kenyérfajta közül választhatunk a szupermarketekben, mai napig az egyik legnépszerűbb a klasszikus fehér kenyér. Sokan vallják, hogy egyik pékárunak sincs olyan jó íze, mint ennek a fajtának.

A brit kormány által finanszírozott kutatásban most borsót, babot és egészséges gabonaféléket is kevernek a tésztába, amely így ugyan fehér és könnyed marad, mégis minden szükséges tápanyagot tartalmaz.

A korpát és a búzacsírát is megtartják a kutatók, amit egyébként a fehér kenyérből általában eltávolítanak. Ezeken kívül még adnak hozzá például kinoát, cirokot vagy kölest, így tényleg egy tápanyagokban gazdag kenyeret kapnak majd.

Forrásunk volt.


Még több egészség itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...