A fakocka egyszerűségű, de mégis különleges lecsó: a Shakshuka

Minden országnak megvan a megfejtése a lecsóra, így Izraelnek is. Cikkünk után ha nem is rohansz azonnal a szabadba, hogy elkészítsd, de a konyháig tuti szélvészként söpörsz!

A betondzsungel rejtett zugaiban sajnos manapság egyre több magára nem adó vendéglős nevez bármilyen fogást shakshukának, aminek paradicsom és paprika az alapja, és a közepére üt egy tojást. Pedig tény, hogy ennél nem sokkal bonyolultabb ennek az ételnek az elkészítése. A lényeg az alapanyag, az arányok, az állag, és az autentikus fűszerezés - ha ezek nem stimmelnek, az valóban tud rontani az élvezeti faktoron.

Shakshuka recept

Pont ezért gondoltam azt, hogy csakazért is elkészítem ezt a receptet a szabadban is, hogy bebizonyítsam - magamnak is:

ezt a pazar kaját igazán nagy művészet elbaltázni.

Na meg - hogy őszinte legyek - , a szemem előtt lebegett az is, hogy nem kell egy halom motyóval a hátamon felballagni a hegyre főzni, mert csak hagymára, paradicsomra, paprikára, tojásra, na meg a fűszerekre lesz szükségem.

Shakshuka recept

Természetesen a könnyített menetfelszerelést árnyalta a vasserpenyő és minden egyéb kütyü, amit magammal vittem, de az meg legyen már az én bajom. Ennek a lecsónak az elkészítésével nyugodtan bíbelődhetünk Jesolo napszítta kempingjeiben, vagy akár a Mátra erdeiben is.

A lényeg, hogy ha szabadtűzzel operálunk, akkor előtte a telefonon állítsuk az 1-es gombra a tűzoltók számát...

...hátha szükségünk lenne tippekre és praktikákra a fűszerezés tekintetében, mert ugye az interweb a természet mélyén csak akadozva érhető el. Viccet félretéve, és coelho-i magasságokba emelkedve: vigyázzunk és figyeljünk a természetre és magunkra!

RECEPTÉRT KLIKK IDE

Címlapról ajánljuk

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!