Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezen a helyen a magyarok egyik kedvenc háziállatából készítenek fagyit

Kolumbiában, Peruban és Equadorban szívesen fogyasztanak az emberek tengerimalacot annak magas proteintartalma miatt. Most valaki tengerimalacos fagylaltot kezdett el árulni. 

Bár Equadorban leginkább krumplival és mogyorószósszal fogyasztották a tengerimalacot, egy új vállalkozás kitalálói bevállalták, hogy piacra dobják a tengerimalacos fagylaltot – írja a 444.hu.

María del Carmen Pilapaña egy munkanélkülieknek kínált vállalkozói képzésen vett részt, ekkor születhetett meg az ötlet, hogy egy igazi piaci rést tömjenek be a rágcsálós fagyival. Az terv megszületésekor még a receptet kitaláló María és családja sem hittek teljesen a sikerben, ma viszont már a tengerimalacos fagyi adja családi vállalkozásuk főprofilját. 

Hogyan készül a fagylalt? 

María első körben megsüti a rágcsáló húsát, majd pástétomot készít belőle, amelyet tejjel és tejszínnel tesz krémessé, ezután a pépes étel a fagyasztóban nyeri el fagylalt állagát. A fagyi íze elvileg olyan, mint a csirkehúsé. Nem ez az egyetlen különleges fagylalt, lehet kérni például bogarakból is, amit a dél-amerikaiak általában sós rágcsálnivalóként fogyasztanak. 

Az Andokban élő őslakosok körében nem mellesleg fontos táplálék a tengerimalac, de a fagylaltnak már csak a szimpla ötlete is nagyon idegen. legalábbis számunka. Equadorban most igazi különlegességnek számít, az elmondottak alapján van kereslet rá. 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!