Ezekben a pékségekben árulják Magyarország legjobb kenyereit

Átadták a Magyar Pékszövetség IX. termékversenyének díjait, Szent István-napi kategóriában egy balmazújvárosi, innovatív kategóriában pedig egy solymári pékség nyert. 

Idén is átadták a Magyar Pékszövetség IX. termékversenyének díjait: a megmérettetésre több mint 50 kenyeret neveztek a jelentkező pékek, a kétfordulós verseny döntőjében 15 nevezést bírált a szakmai zsűri,hetet a Szent István-napi, nyolcat az innovatív kategóriában - írja a Pénzcentrum.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a szövetség tagjai - a vállalkozások a sütőipari kapacitás mintegy 60-65 százalékát teszik ki - az utóbbi időben azt tapasztalják, hogy a pékek munkáját egyre inkább elismerik a fogyasztók és a döntéshozók. Az idén kilencedik alkalommal megrendezett kenyérverseny azt mutatja, hogy az innováció és a hagyomány kéz a kézben jár a sütőiparban.
A nyertesek:
Szent István-napi kategóriában első díjat kapott a balmazújvárosi Balmaz-Sütöde Kft. Hajdúság házi kenyere (fentebb), második lett a nyíregyházi Vela Kft. Kárpátok kenyere, harmadik lett a budapesti Szega Camembert Kft. Magyariak kenyere.
Innovatív kategóriában a solymári Hel Pékség Kft. rozmaringos burgonyás cipó terméke nyert, második helyezett a szigetszentmiklósi Gere István Sütödéje Kft. paradicsomos kenyérke terméke, harmadik a budapesti Szega Camembert Kft. illatos rozskenyere lett.
Ez is érdekelhet:

forrás: MTI, címlap: Magyar Pékszövetség

Címlapról ajánljuk

További cikkek