Ezek a Márton-napi programok várnak rád hétvégén!

Kóstolj bele az ősz ízeibe! A Magyar Turisztikai Ügynökség ezen a hétvégén a Szent Márton-napi hagyományokat népszerűsíti rengeteg színes és izgalmas program keretében. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség őszi belföldi forgalomélénkítő kampánya részeként idén is kiemelten népszerűsíti a november 11-i Szent Márton-napi hagyományokat. Az MTÜ a Mártonnapot megelőző időszakban – november 6. és november 11. között – átfogó kampányt folytat annak érdekében, hogy megidézze Szent Márton napjának legendáját, felelevenítse a hozzá kapcsolódó libalakoma hagyományait és felhívja a figyelmet az ünnepi programlehetőségekre. Márton-nap alkalmával érdemes útnak indulni, mert a vendéglátóhelyek különleges ajánlatokkal várják a vendégeket országszerte.

Szent Márton híres volt jóságáról, szerénységéről és önzetlenségéről, nevéhez fűződik a libalakoma tradíciója és az újbor megszületése, így mára a vendégszeretet szimbólumává vált. Ennek apropóján a Magyar Turisztikai Ügynökség gasztronómiai kalandozásra és az ország libaételeit felfedező belföldi utazásra invitálja az ínyenc turistákat.

Az MTÜ a klasszikus médiaeszközök mellett social média megjelenéseket, valamint kreatív PR megoldásokat is használ a kampány során.A tematikus kampány célja, hogy a gasztronómiai felfedezések mellett tényleges belföldi utazásra is inspiráljon. Szent Márton-nap alkalmával érdemes útnak indulni és megismerni a különböző liba ételeket, hiszen ilyenkor a vendéglátóhelyek a visszahívó vendégszeretet jegyében erre az alkalomra készített tradicionális libalakomával és kitüntetett figyelemmel várják a vendégeket országszerte. A Magyar Turisztikai Ügynökség ezúttal is együttműködik számos vendéglátóhellyel, akiket kiemelten népszerűsít honlapján: a Szent Márton-napi hagyományok ihlette ajánlatokról, kedvezményekről, többletszolgáltatásokról bővebb részletek a https://csodasmagyarorszag.hu/ajanlatok oldalon találhatóak.

Izgalmas libaételeket kóstolhatnak, sőt nyereményekért is játszhatnak azok, akik november 9-én, szombaton Budapest belvárosában sétálnak. „Kóstolj bele az ősz ízeibe!” címmel az Ügynökség Szent Márton-napi ingyenes kóstolót szervez az Erzsébet téren. Az Akvárium Klub előtt felállított food truckból 10 és 14 óra között Krausz Gábor mesterszakács (Eventrend Global – Executive Séf; TV2 – Séfek séfe mentor-zsűritag) kínálja ingyenesen négyfogásos, Szent Márton-napi kóstolómenüjét. Az érdeklődők nemcsak az ünnephez kapcsolódó, újragondolt libás ételekkel ismerkedhetnek meg, hanem interaktív, a néphagyományokat felelevenítő kvízek kitöltésével játszhatnak a nyereményekért.

Mivel a gasztronómia, a kóstolás kiváló alkalom arra, hogy a belföldi turisztikai desztinációkat is megismerhessék az érdeklődők, a helyszínen az ismert gamer/influencer, Beniipowa segítségével virtuális valóság szemüveggel is bebarangolhatják Magyarország tájait a kilátogatók, rejtett kincsek után kutatva.Szent Márton-napon túl Magyarország egész ősszel tartogat felfedezésre váró csodákat. Ilyenkor az ország százszínű táj: akár egyedül, akár párban vagy családdal kelünk útra, megannyi túraútvonal, biciklitúra és kihagyhatatlan látnivaló csábít a természetbe. Az aktív kikapcsolódási lehetőségek mellett pedig rengeteg élmény várja a kulturális programok iránt érdeklődőket, vagy a gasztronómia és a bor szerelmeseit.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!