Ételek a Radiohead dalaihoz

Imádjuk, amikor különböző alkotói területek fonódnak össze! Most egy detroiti séfet ihletett meg a Radiohead zenéje - egészestés vacsorát álmodott a Kid A című albumhoz. 

Elképesztő, milyen összefonódások vannak egyes művészeti ágak között: a gasztronómia és a zene közelsége már korántsem újdonság - most egy detroiti séf, bizonyos Kyle Hanley komponált menüsort kedvenc Radiohead albumának dalaihoz, a Kid A-hez. A lemez egyébként szerepel minden idők 500 legjobb albuma között.

Tudtad?

A Radiohead egy angol rockzenekar Oxford megyéből, akiket Creep című daluk tett világhírűvé.A Kid A albumot már befutott zenekarként jelentették meg 2000-ben, lavírozva a gitárzene és az elektronika között.

A fent említett esemény kizárólag egy estére szól: egy pop up étteremben szervezik február 19-én este, A night with Kid A címmel. A menüsor nyitánya fésűkagyló lesz ún. yuzu zselével (ez a japáncitrom), ezen kívül lesz még hozzá sült üvegtészta, illeve ponzu szósz és chiliolaj - a japán konyha kiválóságaival kezdenek tehát, és mindezt a nyitó trackhez, az Everything in its right place-hez passzintják majd.

A második, egyben az album címadó dala a Kid A, amihez Hanley szerint a fekete caprese illik. Ezen a vonalon továbbhaladva a ropogós malacfül, az ördöghal, a kacsamell és némi rukkolasaláta is feltűnik a színen. Ezután következik a záró szám, a Motion picture soundtrackig. Persze kínálnak majd koktélokat és borokat is a menühöz - az italsor kiagyalója, Joseph Allerton pusztán a lemez meghallgatására hagyatkozott döntésekor, a menüsorban felsorakozó fogásokat nem is ismerte.

Kyle Hanley séfet persze kifaggatták, honnan jött a vacsora és a Radiohead összekapcsolásának ötlete: “ gasztronómiai pályafutásom előtt zenélni tanultam, amikor zenét hallgatok, egyből textúrákat és színeket látok magam előtt. A Radiohead nagyon zsigeri banda, ez a lemez pedig olyan, hogy a dalok észrevételnül repülnek át egymáson, ugyanezt tesszük mi ezzel az ételsorral, amit a Kid A albumhoz megálmodtunk.”

Teriyaki lazac recept

Az este 125 dollárba kerül, és Hanley séf további párosításokat tervez - szeretne rendszert csinálni a zene és gasztronómia ilyesféle találkozásából.

(via rollingstone.com)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek