Túlélő nasscsomagot a munkába!

Megrendeled az ebéded, de nem érkezik meg időben, esetleg nem ízlik, vagy már alig van pénzed hó végén? Akkor segítünk átvészelni a rosszabb napokat!  

Jobb félni, mint megijedni, vagyis érdemes a munkahelyi szekrényben tartani egy dobozt, amibe olyan dolgokat válogatunk össze, amik megmenthetik az íztelen ételeket, vagy épp kisegíthetnek, hogy átvészeljünk a napot, ha például nem volt túl bőséges az ebéd.
Először is üljünk le, és gondoljuk végig, milyen jellegű ételeket szoktunk fogyasztani, és azokhoz milyen tartós mártások, fűszerek passzolhatnak – hogy legyen esélyünk majd felturbózni őket. Mikor szoktunk megéhezni? Mert az ebéd fontos, de ott van még a tízórai, na meg persze délután is vágyik az ember egy-két falatra.
Emellett az is lényeges, hogy csak olyan alapanyagokat tartsunk ebben a dobozban, ami valóban tartós. Ha vagyunk olyan szerencsések, hogy hűtővel ellátott a munkahelyünk, akkor persze semmi pánik, oda aztán pakolhatjuk a plusz tejfölöket, joghurtokat, sajtokat. De ha esélyünk sincs ilyesmire, a következőképpen érdemes összeállítani ezt a mentőcsomagot.

Az elsősegélycsomag

Ha felturbóznád az ételeket, tarts a dobozban egy kevés sót, borsot, esetleg pirospaprikát, szárított zöldfűszert, chilipelyhet, mézet vagy cukrot. Nem kell nagy mennyiségekre gondolni, akár egy kis fakkos (gyógyszeres) dobozban is tárolhatjuk ezeket.
  • Ketchupot a pizzának és mustárt a hamburgernek! Persze lehet ezeket külön is rendelni az ételhez, csak véleményem szerint sokszor nem éri meg - ahogyan egyébként a tejföl sem - , ezekkel a kis tubusos mártásokkal tehát pénzt is spórolhatunk.
  • Szójaszószt sem árt tartani benne – már ha kedveljük a ázsiai vonalat. Kissé sós íze miatt egyébként a legegyszerűbb magyar levessel is csodákat művel.
  • Dobozos sülthagyma is kerülhet bele, én nem tagadom, hogy már szinte függő vagyok. Számtalan ételt feldobhatunk vele és szuperfinom. Csak ajánlani tudom.
  • Ha már az előbb említettük a leveseket, a kruton és a levesgyöngy is mehet a dobozba. Némileg tartalmasabbá tesz egy krémlevest, de akár egy salátát is.
  • A reszelt dobozos parmezán is jól jöhet a tésztaételeknél, salátáknál. Persze az íze sehol nincs egy frissen reszelt sajthoz képest, de van az a helyzet, amikor ételmentő lehet.

Túlélődoboz

Ha reggel nincs már időnk beugrani egy pékségbe, vagy úgy gondoljuk, simán kihúzzuk az evéssel ebédig, rosszul tesszük. Mert ugye tudjuk, hogy nagyon fontos a reggeli étkezés. Na hát pontosan az ilyen helyzetekre érdemes tartani a fiókban egy-két finom falatot. Biztosan hálát adunk majd az égnek, hogy előre gondolkodtunk.
Hogy mi kerüljön bele? Nem váltjuk meg ezekkel a világot, de érdemes észben tartani.

Sokgyümölcsös müzliszelet

Itt az ősz, rámjött az aszalhatnék. Mivel indítsuk a szezont, nyilván szilvával az olcsó, és egyszerű, ha az megy, akkor jöhet a füge, az utolsó szem barackok, birsalma...Szereztem ...

Müzliszelet, kétszersült, konzerves májkrém vagy tonhal – persze csak ha utóbbi miatt nem néznek ránk rossz szemmel a kollégák - , abonett, kekszek, esetleg csokiszeletek. Legrosszabb esetben pedig zacskós levesek - persze csak ha van mikró vagy vízforraló a közelben.

Ti miket tartotok a munkahelyeteken?
Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...