Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elképesztő módon drágult a tojás egy év alatt - Itt vannak a legfrissebb adatok

Nem is merünk abba belegondolni, mi lesz húsvét előtt. 18 éve nem ugrott ekkorát a tojás ára.

2018. januárban a fogyasztói árak átlagosan 2,1%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Ezen időszak alatt a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint az élelmiszerek ára nőtt – derül ki a KSH legfrissebb adataiból. 12 hónap alatt, 2017. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 4,4%-kal emelkedett, ezen belül a tojás 48,0, a vaj, vajkrém 13,6, a száraztészta 8,7, a tejtermékek 7,9, a kenyér 7,1, a tej 5,8, a kávé 5,1%-kal drágult. 

Idén januárban átlagosan 54 forintot kellett fizetni egy tojásért, ami másfélszer több a tavalyi árnál. A Napi.hu azt írja, az elmúlt 18 évben mindössze 5 olyan hónap volt, amikor a jelenleginél nagyobb éves alapon számolt drágulást kellett „elszenvedniük” a fogyasztóknak.

Mint arról korábban beszámoltunk, a tojás drágulásáért a fipronil-botrány a felelős, amelyben elsősorban Hollandia volt érintett, de a szert tartalmazó termékekből 17 országba, köztük kis mennyiségben Magyarországra is került.

Az élelmiszerek mellett, átlagosan 6,5%-kal a szeszes italok, dohányáruk ára is nőtt. A háztartási energia 1,6, ezen belül a tűzifa 13,7, a palackos gáz 10,4%-kal drágult, az elektromos energia, vezetékes gáz és távfűtés ára nem változott.

Ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!