Együnk rusnya zöldségeket!

„Ronda és finom” anno ezzel a szlogennel reklámozta a Chokito termékeit. Most a franciák is hasonló véleményen vannak a zöldségekről és gyümölcsökről.

Még márciusban, az Intermarché (Franciaország harmadik legnagyobb szupermarket-lánca) elindította remek kampányát az élelmiszer-pazarlás ellen. A „Les Fruits & Légumes Moches", vagyis a „Becstelen gyümölcsök és zöldségek" elnevezésű kampány, a tökéletlen gyümölcsök és zöldségek sorsára hívja fel a fogyasztók figyelmét – harcolva ezzel az élelmiszerválság ellen.

Az Egyesült Királyságban a becslések szerint a zöldségek és gyümölcsök 40%-a nem éri el a szupermarketek polcait, mert nem felelnek meg az ottani kritériumoknak. Túl kicsik vagy túl nagyok, nem szép a formájuk stb. Így a legtöbb sajnos a kukába kerül, pedig ugyanolyan vitamindúsak és ízletesek, mint „egészséges” társaik.

Az Intermarché 30%-kal olcsóbban jut hozzá ezekhez a kissé hibás gyümölcsökhöz a kiskereskedőktől – akik egyébként is csak kidobnák ezeket. Ezért létrehoztak egy reklámkampányt! A kissé gnóm zöldségekről csodálatos fotókat készítettek, és ezekkel címkézik fel a készen kapható leveseket és gyümölcsleveket. A fogyasztók így kipróbálhatják a „Becstelen sárgarépalevest vagy narancslevet", bizonyosságot szerezhetnek arról, hogy ezek attól még, hogy némi szépséghibával rendelkeznek, ugyanolyan finomak.

A vásárlók nagyon jól fogadták ezt a kezdeményezést, így már az első két napban sikerült 1,2 tonna „csúnya gyümölcsöt és zöldséget" értékesíteni. A bolthálózat 60%-os növekedést regisztrált a zöldség részlegen, pedig 30%-kal olcsóbban adják „hibás” zöldségeiket! Véleményük szerint „egy csúnya répából is isteni leves lesz”. Ami így is van! Reméljük, ezek után senkit nem riaszt majd vissza egy „kétlábú” répa, iker burgonya vagy groteszk padlizsán – hiszen ki tudja majd, hogyan nézett ki az az ízletes zöldség, mielőtt a tányérunkra került?

(via The Flexitarian)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?