Egészséges tippjeink már az RTL Klubon is

Az RTL Klub  vasárnapi Egészségkalauz című műsorában Bodon Judit, a NoSalty dietetikusa beszélt az egészséges ételek és a saveróziós fogkopás kapcsolatáról.

Szakértőnk hangsúlyozta, hogy bár a kiegyensúlyozott táplálkozásban fontos szerepet betöltő gyümölcsök egy része, illetve a friss zöldségekből készült saláták önteteihez felhasznált ecetfélék, citromlé hozzájárulhatnak a fogak saveróziós kopásához, ennek ellenére semmiképpen nem szükséges elhagyásuk étrendünkből. Fogyasztásukkal kapcsolatban inkább érdemes odafigyelni arra, hogy a gyümölcsöket, ecetes öntetes salátákat – az amúgy is ajánlott étkezési formának megfelelően – ne egy fél nap során, az irodai asztalunknál, a monitort nézve csipegessük el, hanem az étkezés módját, hangulatát megadva, odafigyelve fogyasszuk el őket tízóraira, ebédre vagy akár uzsonnára.

A teljes műsor ide kattintva tekinthető meg.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!