Egészséges tippjeink már az RTL Klubon is

Az RTL Klub  vasárnapi Egészségkalauz című műsorában Bodon Judit, a NoSalty dietetikusa beszélt az egészséges ételek és a saveróziós fogkopás kapcsolatáról.

Szakértőnk hangsúlyozta, hogy bár a kiegyensúlyozott táplálkozásban fontos szerepet betöltő gyümölcsök egy része, illetve a friss zöldségekből készült saláták önteteihez felhasznált ecetfélék, citromlé hozzájárulhatnak a fogak saveróziós kopásához, ennek ellenére semmiképpen nem szükséges elhagyásuk étrendünkből. Fogyasztásukkal kapcsolatban inkább érdemes odafigyelni arra, hogy a gyümölcsöket, ecetes öntetes salátákat – az amúgy is ajánlott étkezési formának megfelelően – ne egy fél nap során, az irodai asztalunknál, a monitort nézve csipegessük el, hanem az étkezés módját, hangulatát megadva, odafigyelve fogyasszuk el őket tízóraira, ebédre vagy akár uzsonnára.

A teljes műsor ide kattintva tekinthető meg.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.