Egy egész csirke sem fog ki a gyerekeken

A csirkepaprikás akkor lesz a legfinomabb, ha minden "alkatrész" belekerül a lábasba. Tudta ezt Hanga is, nézzétek, milyen csodás tányért vitt a zsűri elé!

Csirkepörkölt egész csirkéből Hangától

Hozzávalók

  • 1 db egész csirke, 1 tk római kömény, 1 tk fűszerpaprika, 1 nagy paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 25 dkg liszt, 1 db tojás, só, bors, snidling, 2 ek kacsazsír, 2 ek olaj, 1 db kígyóuborka, 2 ek ecet, 1 ek cukor, só

Elkészítés

  1. Kacsazsírban és az olajban lepirítjuk az aprított hagymát, adunk hozzá sót, borsot, fűszerpaprikát, köményt, rátesszük a darabolt húst, felöntjük vízzel, majd rátesszük a paradicsomot, és megfőzzük.
  2. A felszeletelt uborkát ecetes vízbe áztatjuk, teszünk hozzá sót és cukrot is.
  3. A lisztet, tojást, vajat, kacsazsírt, egy marék aprított snidlinget, kevés vizet összekeverjük tésztának, majd forró lobogó vízbe szaggatjuk, és kifőzzük!
  4. A képen látottak alapján tálalunk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek