Édes élet, boldog élet

Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)

A Sole- Mizo Zrt. új terméke, a Mizo Krémkaland bevezetése kapcsán Dr. Almási Kitti pszichológus segítségét kérte, hogy utánajárjon, milyen hatással is van pontosan az édes íz lelkiállapotunkra, és hogy hogyan is érdemes kedvenc desszertünket elfogyasztani. A termékcsalád bemutató-sajtótájékoztatóján a pszichológusnő és Szilágyi László, a Sole- Mizo Zrt. kereskedelmi és marketing igazgatója főszerkesztőnk, Kárai Dávid kérdéseire válaszoltak.

Korai ízérzékelés

Az emberi ízérzékelés és az első ízlelőbimbók kialakulása már a terhesség 2-3. hónapjában elkezdődik. Ekkor az ízimpulzusok nyálelválasztást váltanak ki, amik beindítják a nyelvmozgást. Így amikor a magzat már nyelni is tud, számos ízösszetevővel ismerkedik meg. Az újszülöttek születés után is az édes ízt preferálják, ezzel szemben a keserű és a savanyú ízt elkerülik.

Dr. Almási Kitti pszichológus javaslata:

„Az idősebb gyermekek sokszor jutalmazás formájában találkoznak nyalánkságokkal. Fontos, hogy az édességek már gyermekkorban se főétkezés helyett, és lehetőleg ne jutalomként, hanem inkább az étkezések után, desszertként kerüljenek az asztalra.”

Felnőttkorban is jár a kényeztetés

Az ősz közeledtével és a napsütéses órák számának csökkenésével egyre inkább szükségünk van a testet és lelket egyaránt kényeztető ízletes, ugyanakkor könnyű édességek fogyasztására.

A pszichológus szerint, ahogy az élet minden területén, úgy a desszert elfogyasztásánál is fontos, hogy megteremtsük a tökéletes énállapotot. Nem véletlenül érezzük úgy, hogy egy bőséges étkezés után még meg tudunk enni egy finom desszertet, hiszen a desszert koronázza meg az elő- és főételeket, ezért úgy kell tekintenünk rá, mint az étkezés fő attrakciójára.

Kalandos és krémes ízvilág

A Krémkaland fantázianevű termékekkel a Sole-Mizo Zrt. joghurtjai és desszertjei szeptembertől 14 új ízben kerültek piacra, tudtuk meg Szilágyi Lászlótól, a Sole- Mizo Zrt. kereskedelmi és marketing igazgatójától. A termékportfólió bővülésének célja, hogy a vásárlók még szélesebb kínálatból választhassák ki az ízlésüknek, hangulatuknak, vagy az éppen aktuális napszaknak megfelelő hűtött finomságot.

A desszertpiacon tervezett térhódítással a vállalat a görög joghurtok mellett gyümölcsjoghurtokkal és pudingokkal is bővítette portfólióját. A sajtótájékoztató résztvevői ezeket az új termékeket főszerkesztőnk, Kárai Dávid csodálatos tálalásában a helyszínen meg is kóstolhatták:

A MIZO Görög joghurtjai az eredeti irányelv szerint, innovatív technológia segítségével készülnek. Fehérjetartalmuk kétszer annyi, mint a hagyományos joghurté, így állaguk sokkal krémesebb, sűrűbb. A magas fehérjetartalom hozzájárul izomzatunk felépítéséhez, valamint az éhségérzetet csökkentéséhez, ezért a MIZO görög joghurtjait nem csak desszertként, hanem főétkezések között is bátran ajánlják.

Gyümölcsjoghurtjai mediterrán és trópusi gyümölcsös, friss ízekben kerülnek a polcokra. A minőségi joghurt egzotikus gyümölcsökkel keverve igazán különleges ízélménnyel ajándékozza meg a hűtött finomságok kedvelőit.

A pudingok pedig magas, 82%-os tejtartalommal, valódi csokoládé és vanília felhasználásával készülnek. (x)

További MIZO termékekért kattints ide

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...