Ebéd 15 perc alatt

Könnyű, gyors és egyszerű fogásokkal készültünk nektek a jó időre - ez a hétvége tavaszt ígér, ki a lakásból a szabadba!

Mandula fényes bundában

Mivel úgy tűnik, az időjárás finoman szólva is merész fordulattal nyárra, de legalábbis késő tavaszra váltott így októberben, érdemes kihasználni a pólóban szaladgálós időjárást, és kirándulni, elutazni, de semmiképp sem a lakásban gubbasztani. Négy olyan receptet javasolunk most, amit el tudsz készíteni legfeljebb 15 perc alatt - ez a hétvége szóljon most másról!

Szalagos zellersaláta

Én imádom a zellert, rengeteg levesfélébe használom, a szárát le is fagyasztom, így télen is csak előkapom a harsogóan zöld leveleket. Petra receptje majonézzel és tejföllel készül, ha nagyon kevés lenne önmagában, akkor iziben süssünk ki mellé pár csirkecombot!

Napra lehet nézni… saláta

Végre céklaszezon, mi pedig hamarosan rengeteg tippet nyújtunk, mire is használhatod az erőteljes színű gumókat a főtt, ecetes eltevésen kívül. Ennek első lépése ez a saláta. A fentebb említett módon, sült hús mellé kínálhatjuk, ezt előző nap is elkészítheted.

Alma-körte saláta kéksajt öntettel

Ez a saláta a csúcs a felsorolásban, semmit nem igényel maga mellé, bár egy jó leves azért dukál előtte, ez szintén lehet előző napi. Nagyon mutatós, mégis roppant egyszerű! Ha vendégeknek kell összedobni valamit, amivel azért el is kápráztatnád őket, ez a sajtos gyümölcstorony bomba ötlet.

Csípős cukkini

Még mindig akad jó áron cukkini, így aki szereti a csípőset is, annak ez a recept kedvére való lesz. Petrezselyem, vermut (!) és citrom koronázza meg az ételt, próbáld ki köretként vagy önmagában!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek