Diákok árulják házi sütésű péksüteményeiket ebben a magyar iskolában

A diákok sütik a kenyeret, kiflit, perecet, és ők is adják el a suliban. Október elsején megnyílt a kaposvári Kinizsi Tanbolt.

Saját kezűleg készített péktermékeket árulnak a kaposvári Déli Agrárszakképzési Centrum Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikumában a diákok - 2024. október 1-jén megnyílt a Kinizsi Tanoda a Baross Gábor utcában.

Kenyér, zsemle, kifli, perec, de isler és macaron is kapható a porta épületéből átalakított tanboltban, melynek közösségi térként való működését az országos fesztiválokon, versenyeken és szakmai találkozókon elért eredmények ösztönözték - írja a Sokszínűvidék.

Szeretnék visszahozni a gyerekkor ízeit

Az iskola célja továbbá, hogy a kaposváriak felismerjék, milyen remek élelmiszeripari szakemberek kerülnek ki az intézményből.

Új fejezet kezdődik az iskola életében a bolt megnyitásával, amellyel az a célunk, hogy gyerekkorunk ízeit visszahozzuk, valamint az, hogy kineveljük a kinizsis termékeket fogyasztók közösségét

– mondta a megnyitón Pappné Szabó Ibolya igazgató.

A tanbolt egyébként a nagypiac mellett kapott helyet a kaposvári Baross Gábor utcában, melyet nemrég újtottak fel - a diákok péktermékei pedig kedvezőbb áron kaphatók, mint a többi pékség pékáruja.

Forrásunk volt.

A címlapkép illusztráció.


Friss hírek itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...