Így tarthatod távol a darazsakat az ételeidtől és a kerti ebédlőasztaltól is

Nemcsak a legyek és a hangyák, a darazsak is zavaróak tudnak lenni akkor, ha előszeretettel étkezünk nyáron kint a kertben. Szerencsére, ahogy az előbbi két rovar, úgy a darázs eszén is könnyen túljárhatunk.

Nem túl könnyű élvezni a kerti grillezést akkor, ha folyamatosan legyek és darazsak nyüzsögnek a frissen sült ételek felett. Mindenki látja maga előtt azokat a képeket, ahol az asztaltársaság egy tagja a tányért eldobva menekül a rovarok elől, a kellemes étkezés pedig ilyenkor (és főleg akkor, ha egynél több darázs kering a közelünkben) könnyen változhat kellemetlen élménnyé.

Így tarthatod távol a darazsakat az ételeidtől és a kerti ebédlőasztaltól is

Néhány egyszerű tippel könnyen elűzheted a zümmögő, olykor agresszív állatokat. Jöjjön három tipp, amitől biztosan zavartalan lesz a következő grillparty.

Citrom és szegfű

Ez a trükk nagyon egyszerű - és csak két összetevőre van szükséged hozzá. Fogj egy közönséges citromot, és szerezz be a kisboltból egy fél maréknyi szegfűszeget.

Vágd keresztben félbe a citromot, és dugj egy csomó szegfűszeget a szabadon maradt húsba. Ezután helyezd a citromféléket egy tálra, a darazsak és a méhek távol maradnak majd a számukra erősen fűszeres és citrusos riasztótól.

A papírzacskó

A következő videó magáért beszél: egy felfújt papírzacskóval könnyen megtéveszthetjük a darazsakat. Ezek a rovarok nem merészkednek olyan területre, ahol más darázskolóniák élnek, ha pedig egy fészket vagy fészekhez hasonló tárgyat látnak lógni a ház körül, inkább elkerülik az érintett területet.

@howdoesshe

The easiest backyard hack for a pest free summer! #lifehacks #gardeninghacks #ecofriendly #tipoftheday #bees

Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

A klasszikus, nem túl gusztusos verzió

Ecet, cukor, só. Mindössze ennyire és egy félbevágott PET-palackra van szükséged ahhoz, hogy elkészíthesd a legklasszikusabb darázscsapdát: egy félbevágott palack tetejét fejjel lefelé fordítva tudjuk bevezetni a darazsakat a csapdába. Igaz, ez a megoldás nem kíméletes, ezzel szemben nagyon hatékony, főleg akkor, ha az üveget néhány méterre tesszük le az étkezőasztaltól.


Ezek a praktikák is segíthetnek!

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek