Így állítsd össze az étrendedet rákbetegként

A rákbetegség sajnos egyre többeket érint. A betegek gyakran nem tudnak odafigyelni az étkezésükre, pedig érdemes lehet betartani néhány szabályt.

Az egészséges táplálkozás alapelvei ugyanazok az egészségesek és a daganatos betegek számára. Fontos a kiegyensúlyozott, az aktuális állapothoz igazodó táplálkozás, a könnyű, vegyes étrend, amelyben kevés az állati eredetű zsír, a vörös hús, a fehér liszt és a finomított cukor, több a teljes kiőrlésű gabona, a baromfihús és a hal. Koplalni tilos – hívja fel az érintettek figyelmét a rakgyogyitas.hu.

Így állítsd össze az étrendedet rákbetegként

A honlap felhívja a figyelmet arra, hogy nem érdemes semmilyen csodadiétát követni a daganatos betegeknek, hiszen ilyen nem létezik.

Az orvosok és dietetikusok óva intenek az egyoldalú diétáktól, méregtelenítéstől, böjtöléstől, különösen a betegség aktív szakaszában.

A szakértők azt javasolják, hogy úgy érdemes átalakítani a betegeknek az étkezésüket, hogy azzal tudjanak azonosulni, örömüket leljék benne, hiszen hosszú távon csak így tudják majd betartani az étrendet.

A dietetikus alapelvei

A legjobb, ha minden nap esznek az érintettek gyümölcsöt és zöldséget. Ha esetleg műtétre lenne szükség, akkor utána érdemes odafigyelni a fehérjefogyasztásra, hiszen ez elősegíti sebgyógyulást és a felépülést. A kemoterápia időszakában is érdemes odafigyelni arra, hogy megőrizzék az erőnlétüket. A rosszullétek ellenére törekedni kell a rendszeres és változatos étkezésre. A betegek olykor sikerként könyvelik el, ha híznak, ám nem ez a cél, ugyanakkor a daganattal összefüggő kóros fogyás is veszélyes. 

Forrásunk volt.


Még több cikk az egészséged érdekében:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek