Curry-s csirkenyársak fűszeres, mogyorós tunkolóssal - ez a satay

Ázsia egyik legkedveltebb fogása, nem véletlenül: fűszeres csirkenyársak krémes mogyorószósszal, amit tuti, hogy addig falsz, amíg el nem fogy az utolsó csirkefalat is.

A satay nem véletlenül az egyik legkedveltebb ázsiai fogás, ami gyökereit tekintve ugyan indonéz, ellenben számos országban létezik valamilyen helyi változata. Thaiföld, Vietnam vagy éppen Dél-Korea utcáin sétálva rengeteg árusba botlik bele az ember, akik bambuszpálcára tűzdelt húsokat - vagy akár zöldségeket, tengeri cuccokat - grilleznek frissen, az arra járók szeme láttára. Sőt, van olyan kajálda, ahol magadnak kell megsütni a nyársa húzott finomságokat a saját asztalodnál.

RECEPT

Thai csirke satay - KATTITNS!

A curry-vel, mogyoróval fűszerezett csirkenyársak persze készülhetnek marhából is, úgy is isteniek. Mivel a marhahús szívósabb anyag, mint a csirke, jól kell megválasztani a húst, hogy tényleg hamar elkészüljön a lakománk.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Deluxe rakott krumpli édesburgonyával, jól megpakolva csirkével és selymes, tejszínes szósszal

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek