Az ilyen típusú cukros ital sokkal károsabb, mint egy édes sütemény

Egy új tanulmányból kiderült, mennyi különbség van cukor és cukor között.

Egy friss tanulmány bizonyítja, mennyire nem mindegy, milyen cukrot fogyasztunk. Suzanne Janzi, a svéd Lundi egyetem munkatársa elmondta, hogy a cukros italok nagyobb kockázatot jelentenek a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában, mint az édességek, például a pékáruk.

Az ilyen típusú cukros italok sokkal veszélyesebbek, mint a sütemények

A kutatás során 3 különböző csoportra osztották a cukrokat: a cukros italokat, az édességeket és az italokhoz (például kávéhoz vagy teához) hozzáadott mézet és cukrot külön-külön vizsgálták, hatásukat tekintve. A felmérés végén kiderült, hogy a cukros, édesített italok fogyasztása a szívbetegség magasabb kockázatával jár.

A folyékony cukrok gyorsabban szívódnak fel az emésztőrendszerben, mivel nem igényelnek ugyanolyan lebontási folyamatokat, mint a szilárd élelmiszerek. A szilárd cukrok pedig gyakran olyan élelmiszerek részét képezik, melyek hasznos tápanyagokat is tartalmaznak, például rostot vagy fehérjéket

 – mondta Janzi.

A kutatók hangsúlyozták, hogy a tanulmány megfigyeléseken alapult, és bár találtak összefüggéseket, biztosan egyelőre nem lehet állítani, hogy a cukor bevitelének módja okozta a tapasztalt az eltéréseket az egyes alanyok között.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...