Az ilyen típusú cukros ital sokkal károsabb, mint egy édes sütemény

Egy új tanulmányból kiderült, mennyi különbség van cukor és cukor között.

Egy friss tanulmány bizonyítja, mennyire nem mindegy, milyen cukrot fogyasztunk. Suzanne Janzi, a svéd Lundi egyetem munkatársa elmondta, hogy a cukros italok nagyobb kockázatot jelentenek a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában, mint az édességek, például a pékáruk.

Az ilyen típusú cukros italok sokkal veszélyesebbek, mint a sütemények

A kutatás során 3 különböző csoportra osztották a cukrokat: a cukros italokat, az édességeket és az italokhoz (például kávéhoz vagy teához) hozzáadott mézet és cukrot külön-külön vizsgálták, hatásukat tekintve. A felmérés végén kiderült, hogy a cukros, édesített italok fogyasztása a szívbetegség magasabb kockázatával jár.

A folyékony cukrok gyorsabban szívódnak fel az emésztőrendszerben, mivel nem igényelnek ugyanolyan lebontási folyamatokat, mint a szilárd élelmiszerek. A szilárd cukrok pedig gyakran olyan élelmiszerek részét képezik, melyek hasznos tápanyagokat is tartalmaznak, például rostot vagy fehérjéket

 – mondta Janzi.

A kutatók hangsúlyozták, hogy a tanulmány megfigyeléseken alapult, és bár találtak összefüggéseket, biztosan egyelőre nem lehet állítani, hogy a cukor bevitelének módja okozta a tapasztalt az eltéréseket az egyes alanyok között.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek