A szezon legfinomabb cukkinikrémje McMenemy Márktól, amit szendvicsbe kenve kirándulni is elvihetünk

A cukkini általában az egyik legkiadósabban termő növény a veteményesben, így sosem árt, ha van pár jól bevált cukkinireceptünk a tarsolyban. Ha pedig már unjátok a rántott cukkinit és a krémlevest, akkor mindenképpen próbáljátok ki ezt a fűszeres, pisztáciás sültcukkini-krémet!

Bár mostanában kicsit esősebb az idő, a kánikula megállíthatatlanul közeledik, épp ezért mi is kezdünk átállni a gyorsan elkészíthető, ám laktató nyári receptekre. Ebbe a sorba illeszkedik McMenemy Márk legújabb zöldségkrém- és szendvicsreceptje, melynek ezúttal a zöldségeskert olcsó és termékeny sztárja, a cukkini a főszereplője.

Cukkinikrémes bagel
A cukkinikrémes bagel receptjéért katt a képre!
Nosalty

A cukkini ugyan nyersen vagy párolva is fogyasztható, de a legfinomabb ízeket sütve, picit megpirítva hívhatjuk elő belőle, épp ezért a krémbe is ilyen formában került. A sütéshez Márk kevés zöldfűszerrel, fokhagymaporral, sóval-borssal, valamint pár kanálka Vénusz 100% első préselésű napraforgó-étolajjal forgatta össze a feldarabolt cukkinit és pár szál újhagymát, a munka nagyobbik részét pedig a sütő végezte.

Tipp: amikor a cukkini készre sült, hagyjuk picit lehűlni, így ugyanis sokkal könnyebb lesz bánni vele a krémesítésnél!

McMenemy Márk és a cukkinikrémes bagel
Márk zöldségkrémes szendvicseiben még sosem csalódtunk / Recept a képre kattintva nyílik!
Nosalty

Márk a sült cukkinit tovább ízesítette

Került bele pár kanál darált pisztácia, sok-sok friss menta és petrezselyem, kevés citrom, valamint jóféle fetasajt is, amitől laktatóbb és tartalmasabb lett a krém, ráadásul ízben is remekül passzol a pisztáciához és a cukkinihez.

Valamint, hogy garantáltan krémes és jól kenhető legyen a krémünk, érdemes hozzákeverni pár kanálnyi Vénusz Klasszik kenőmargarint, majd az egészet alaposan leturmixolni.

A cukkinikrémnek a fetasajt ellenére alacsony a laktóztartalma, azonban, ha teljesen tejmentesre szeretnétek, cseréljétek le a fetát növényi sajtra vagy tofura.

Cukkinikrémes bagel
A tükörtojást lecserélhetitek tetszőleges sajtfélére, főtt tojásra is / Recept a képre kattintva nyílik!
Nosalty

A kész cukkinikrém remekül használható mártogatósnak, de akár főtt tésztához is keverhetjük, így finom tésztaételt vagy tésztasalátát készítve belőle. Márk ezúttal pihe-puha bagelbe kanalazta a cukkinikrémet, amit előtte a Vénusz Klasszik kenőmargarinnal is megkent. Feltétként került még rá friss bébispenót és rukkola, a tetejére pedig egy szép darab tükörtojás, ami így még laktatóbbá varázsolta ezt a mennyei, nyárias szendvicset.

Nézzétek meg videón is, amint Márk elkészíti a cukkinikrémes bagelt:

Próbáljátok ki Márk többi receptjét is:

A cukkinikrémes bagel pontos receptjét itttaláljátok!

Keress még több Vénusz Klasszik kenőmargarinnal kapcsolatos anyagot itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek