Csupa vitamin édesség: sütőtökgolyó

Imádjuk az édességet, de ezt azért picit szégyelljük. Cukros, hizlal, igazából fölösleges... Fel a fejjel, mai szuperegészséges desszertünket a legszigorúbb dietetikus is engedélyezné!

Jön az ősz, jönnek a kilók

Tavasszal pánikrohamot kapunk, és lúgosító-tisztító kúrákba kezdünk, hogy megszabaduljunk a télen derekunkra költöző fölöslegtől. Nyáron is igyekszünk odafigyelni, mert az állandó strand- és bikiniszezon nem hagyja, hogy túlegyük magunkat. De az ősz és a tél más tészta. A korai sötétedés, a csípős idő nassolásra sarkall mindenkit. Harcolni természetesen lehet ellene, sőt figyelni is kell rá, hogy ilyenkor se együnk túl sok léha kalóriát – spóroljunk a karácsony és az újév kivédhetetlen támadásaira. Ha pedig nagyon muszáj, akkor a nasi legyen egészséges!

Napot a konyhába! az ősz vidám színei >>

Heti menü: ízleld meg az októbert! >>

Vitaminbomba desszertnek álcázva

A sütőtök az ősz egyik legnagyobb kincse – nagyon könnyű vele dolgozni, és rendkívül sokrétűen felhasználható – készülhet belőle leves, rizottó, köret, pite, és, ahogy a mellékelt ábra mutatja, még desszert is! A seperc alatt meglévő golyók készítésébe akár a gyerekek is bevonhatók, hiszen ők a legritkább esetben rajonganak a sütőtökért, a tapasztalat viszont azt mutatja, hogy abból az ételből, amelynek készítésében részt vettek, sokkal szívesebben esznek. Az édes golyócskák ízre nehezen megkülönböztethetők a kókuszgolyótól, és mégis csupa vitamindús összetevőből állnak!

Sütőtök, te csodálatos >>

Készítsd el velünk a sütőtökös golyókat! >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek