Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csomagot készülsz feladni? - Ha megfogadod tanácsainkat, épségben megérkezik értékes küldeményed

Karácsony közeledtével lehet, hogy nem csak rendelsz csomagot, de te is feladsz egyet-kettőt. Ha megfogadod tanácsainkat, küldeményed biztosan célba ér. (x)

Karácsony környékén előfordulhat, hogy nem csupán mi rendelünk csomagot, hanem esetleg egy távol élő rokonnak mi adunk fel a postán egy kedves meglepetést. Ahhoz azonban, hogy küldeményünk biztonságban megérkezzen rendeltetési helyére, érdemes betartani néhány alapszabályt. 

1. Válaszd a megfelelő csomagolóanyagot!

Van a kamrában egy elnyűtt papírdoboz, ami éppen jó lesz arra, hogy feladjuk benne küldeményünket? Ne engedj a kísértésnek, és fektess be egy ép dobozba. A csomagod összetett logisztikai folyamat során jut el a címzetthez, sok átrakási ponton halad át, így egy rozoga csomagolóanyag könnyen megsérülhet.

2. Ne hagyj régi címkét a csomagon!

Egy jó állapotú, de régi doboz lehet, tökéletesen megfelel arra, hogy feladd benne a csomagodat, de ha van rajta címke, a szortírozásnál összezavarodhat a rendszer, és nem jut el csomagod időben a megfelelő helyre.

Tudtad?

Belföldi webshopból rendelsz csomagot karácsonyra? Az MPL az ünnepi szezonra a meglévő 3000 fix csomagpont mellett 13 extra átvételi lehetőséggel is készül. A részletekért kattints ide!

3. A megfelelő helyre rakd a címkét a csomagon!

A csomag legnagyobb felületére helyezd fel az etikettet (csomagcímkét), és vigyázz arra, a vonalkód ne törjön meg sehol a dobozodon! Ha nem dobozt, hanem valami szabálytalan alakú csomagot adsz fel, merev kartonlapra felragasztott csomagcímkét köss rá, vagyis használj "függő címiratot"!

4. Ne lötyögjön a csomag a dobozban!

A szállítás során könnyen megsérülhet a doboz és maga az áru is, ha nem töltöd ki valami jó puha anyaggal a dobozodat. Az összegyűrt újságpapír tökéletesen megfelel erre a célra.

5. Zárd le jól a csomagodat!

A biztonságos szállítás érdekében erős ragasztószalaggal zárd le a csomagodat! Spárgát ne használj, az könnyen kilazulhat, ráadásul akadályozhatja is a csomag gördülékeny útját a postai rendszerben.

6. Ne köss össze több csomagot!

Ha több dobozt szeretnél feladni, ne kötözd össze őket, add fel egyenként a csomagokat!

7. Ha speciális alakú a csomagod

Ha speciális, amorf alakú vagy méretű dolgot küldesz, és aggódsz, hogy a szállítás során baja eshet, az MPL egységes méretezésű dobozaiba csomagold, így nagyobb biztonságban tudhatod, és gyorsabban célba is ér. Ráadásul a csomagazonosító szám alapján könnyedén nyomon is követheted.

Rendeld belföldi csomagodat az MPL fixponti csomagátvevő helyeire. Most a több mint 3000 átvételi pont mellett még további 13 Ünnepi CsomagPont közül is választhatsz. Bővebb információt a csomagpontokról itt találsz!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!