Csókolj csokisan!

A cseppet sem barátságos januári időjárásban vigasztaljuk magunkat ellenállhatatlan desszertekkel. Persze csak ha nem volt újévi fogadalmunk a nassolnivalók távoltartása.

Bár tény, hogy a csokoládés desszertek nem tartoznak a kalóriaszegény fogások közé, de köztudott, hogy a csokoládénak számos, az egészségre gyakorolt pozitív hatása is van. A legjobb, ha tejcsokoládé helyett étcsokoládét választasz a desszerted elkészítéséhez is - ezen belül is a legalább 50%-os kakaótartalommal készült ízesítetlen termékek a leginkább ajánlottak. Napi két kocka étcsokoládé csodákra képes (és jótékony hatással lesz az egészségedre is), mi most azonban még ennél is többet engedünk: kényeztesd magad egy csokoládéban gazdag nassolnivalóval az év első hónapjában - csak ne felejtsd el megosztani a szerelmeddel is!

Nem véletlen, hogy a borongós téli hónapokban jobban kívánod a csokoládét, és az abból készült izgalmas desszertvariációkat: a csoki fokozza a szervezet endorfintermelését, ennek köszönhetően javítja a hangulatot. A dr. David Lewis brit pszichológus vezette 2007-es kutatás szerint a csokoládé ebből a szempontból hatékonyabb, mint a csókolózás! Persze ez nem azt jelenti, hogy jobb, ha az utóbbit hanyagoljátok: az igazi lélekmelengetés, ha a kettőt együtt gyakoroljátok!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.