Csókolj csokisan!

A cseppet sem barátságos januári időjárásban vigasztaljuk magunkat ellenállhatatlan desszertekkel. Persze csak ha nem volt újévi fogadalmunk a nassolnivalók távoltartása.

Bár tény, hogy a csokoládés desszertek nem tartoznak a kalóriaszegény fogások közé, de köztudott, hogy a csokoládénak számos, az egészségre gyakorolt pozitív hatása is van. A legjobb, ha tejcsokoládé helyett étcsokoládét választasz a desszerted elkészítéséhez is - ezen belül is a legalább 50%-os kakaótartalommal készült ízesítetlen termékek a leginkább ajánlottak. Napi két kocka étcsokoládé csodákra képes (és jótékony hatással lesz az egészségedre is), mi most azonban még ennél is többet engedünk: kényeztesd magad egy csokoládéban gazdag nassolnivalóval az év első hónapjában - csak ne felejtsd el megosztani a szerelmeddel is!

Nem véletlen, hogy a borongós téli hónapokban jobban kívánod a csokoládét, és az abból készült izgalmas desszertvariációkat: a csoki fokozza a szervezet endorfintermelését, ennek köszönhetően javítja a hangulatot. A dr. David Lewis brit pszichológus vezette 2007-es kutatás szerint a csokoládé ebből a szempontból hatékonyabb, mint a csókolózás! Persze ez nem azt jelenti, hogy jobb, ha az utóbbit hanyagoljátok: az igazi lélekmelengetés, ha a kettőt együtt gyakoroljátok!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...