5 elképesztő húsvéti csokitojás, ha nem a kommerszet vennéd

Aki nem mai csibe, bizony vacak húsvéti tojásokon nőtt fel. ‘90 előtt, de még a ‘90-es években is olcsó tömegcsokoládéból öntötték a nyuszikat, kiscsibéket, tojásokat. Nagy dolog volt, ha valamelyik nagy gyártó kommersz, de márkás termékét rejtette a kert vagy a kis ajándékkosarak, és nem az íztelen no name tojásokat. Ma már olyan csokitojások kaphatók, amikhez csak afféle ürügy a húsvét: top minőségű desszertek, amelyek ajándéknak is kiválók.

Cikkünk nem tartalmaz reklámmegjelenítést. Az interneten megtalálhatjátok a termékeket.

Festői szépségű tojás a ZAX-tól

Komárom és a Duna túloldalán, Komárnóban alapította Verga Zsuzsa és Ferenc a ZAX desszertmárkát. Az édességeik már a küllemük alapján azonnal megjegyezhetők, színpompás, életigenlő, festői alkotások. A ZAX bonbonok, pralinék és táblás csokik olyan versenyeken szerepelnek jól, mint a londoni Academy of Chocolate Awards és a Great Taste Awards vagy a firenzei International Chocolate Awards. Húsvétra egy 11 centi magasságú, kézzel festett tejcsokoládé-tojással álltak elő. Naná, hogy a méretes darab nem konghat üresen: tejcsokoládéba drazsírozott mogyorót rejt a belseje. És még a talpazatát is megehetitek, elsőre fának tűnik, de valójában csokoládé.

ZAX / forrás

Kultikus csokik Piemontból: Venchi

A Venchi csokoládék története több mint 145 évvel ezelőtt kezdődött Torinóban. Egy álmokkal teli, tettrekész olasz ifjú, Silviano Venchi minden kis megtakarítását csokoládé készítésére alkalmas bronz üstökbe fektette. És milyen jól tette. Kezdetben otthon, később egy apró műhely volt a boszorkánykonyhája, üzletét pedig Piemont legelegánsabb csokoládéboltjának nevezték. A világhírű piemonti mogyoró hazájában ő maga is híressé vált, néhány klasszikus édességük, mint a Gianduiotto, a Chocoviar vagy a Cremino ismerős is lehet. Mindig is kiemelt szerepet töltött be a kínálatukban a húsvéti kollekció, amiből itthon a tavaszi virágos, fémdobozos válogatás kapható, benne falatnyi csokikkal.

Venchi / forrás

Nem ruha, nem cipő: Marks & Spencer csokitojások

Tudtad, hogy a világszerte ismert márka, a Marks & Spencer élelmiszerekkel is foglalkozik? Az angol áruházlánc Nagy-Britannia legnagyobb ruházati eladója, de a ruhák mellett bútorok, szépségápolási cikkek, élelmiszerek és borok forgalmazója is. Olyannyira, hogy a saját márkanevükön futtatják ezeket a termékeket, az M&S is a Marks & Spencert rejti. Na de mit rejt ez a tavasziasra hangolt kis vödör? Tejcsokoládé-tojásokat és tejcsokinyalókákat, egy másik kiszerelésben pedig vödör nélkül csak a tojásokat vehetjük meg. Bár a Marks & Spencer áruházak kivonultak Magyarországról, a húsvéti csokijaik fellelhetők itthon is.

Marks & Spencer / forrás

Lindt nélkül nincs ünnep: duplán tojásos desszert

A svájci Lindt rajongótábora minden valószínűség szerint több embert jelent, mint Svájc teljes lakossága. Történetük az 1800-as évek első (!) felében kezdődött, Zürich-ben, ahol is David Sprüngli és fia, Rudolf Sprüngli-Ammann megalkotta a világ első szilárd táblás csokoládéját. Több édességipari innovációt köszönhetünk a svájci vállalkozásnak, a diadalmenet pedig ma is tart. Bár a tejcsokoládéjuk legendásan selymes, mi most egy étcsokoládés kreációjukat ajánljuk, amiben két kedvenc találkozik, a csoki a tojáslikőrrel. Óvatosan harapni, isteni folyós a belseje!

Lindt / forrás

Ha számít, hogy bio: Alnatura

A németországi Darmstadtban alapították meg azt a bioélelmiszer-márkát, ami az élelmiszergyártáson túl bio-áruházláncként is sikeresnek bizonyul. Az Alnatura ma már egy hatalmas vállalkozás, és bár a magyar érdeklődés és fizetőképes kereslet egyelőre eltörpül a germán ajkú nemzeteké mellett, az Alnatura itthon is egyre népszerűbb. A közönség nagyra értékeli, hogy a biocsokijaik is épp olyan ízesek és lágyan olvadók, mint a kommersz termékeké, a címkék pedig arról tanúskodnak, hogy nem csupán a kakaópor, a kakaóvaj és a kakaómassza bio, hanem a felhasznált nádcukor, a tejtermékek és a Bourbon-vanília is ellenőrzött ökológiai gazdálkodásokból származik.

Alnatura / forrás

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Venchi

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban sincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

További cikkek