Csodagolyók salsa társaságában

Huszonegy egyforma falafelgolyót készíteni nem egyszerű - még egy felnőttnek sem. Lili és Panka ugyan csak tizennégyet tudott a zsűri elé vinni, de az övék lett a legjobb!

Csodagolyók salsa társaságában

Hozzávalók

A falafelhez: 1 doboz csicseriborsó, 2 gerezd fokhagyma, 3 szál újhagyma, só, bors, őrölt kömény, fehér bors, 2 tojásfehérje, liszt, 1 citrom leve és lime

A szalszaszószhoz: 3 db paradicsom, pár db sárga koktélparadicsom, lime, citrom, ecet, 1 kisebb vöröshagyma, bors, fehér bors

Elkészítés

A falafelhez:a falafel hozzávalóit elkeverjük, majd 4 részletben összedaráljuk. Forró olajban 6-8 perc alatt kisütjük a golyókat.

A szalszához:paradicsomból, hagymából, fehér borsból, ecetből botmixer segítségével darálékot készítünk, majd hozzáadjuk a citrusokat. A sárga paradicsomokat szeletekre vágjuk, ezzel díszítjük a salsát.

Tudj meg többet a Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Habkarika

Jóval karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk, hogy az ünnepekre elfogy. Színes zsinegekkel akár a karácsonyfánk dísze is lehet, de celofánba csomagolva gasztró ajándékként is ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...